• 10
    kara para aklamak icin kurulmus bir banka oldugu cokca vatandas tarafindan artik kabul edilen sirket.

    simdi passolig zorunlu mu? evet zorunlu. peki, bu zamazingo her bankanin kendi musterileri verebildigi bir nane olsaydi, hicbir kimse itiraz eder miydi? bence etmezdi. zira kartını degistirmeyeceksin, ya da passoligli bir kartla alabileceksin biletleri vs.

    ulan gunumuz dunyasinda, ben kredi kartimla gidip bir supermarketten ulker cikolatali gofret alayim, bunu banka sisteminde benim kart hareket dokumumun detaylarina bakan bir calisan cok rahat gorebiliyor. sasirmayin, evet görebilir.

    eee, madem kisileri tespit icin yapildi bu passolig, neden bu ne idugu belirsiz, hepi topu 8 subesi olan
    (adana, ankara, bagdat caddesi, bursa, antep, istanbul, kayseri, izmir) 81 ilin tamaminda subesi olmayan banka devreye sokuldu? sirf birilerine peşkeş çekmek icin mi? neden olmasin.

    simdi anlasildi mi mesele? kara para aklama, futbol taraftarinin paralarinin peskes cekilmesi, haksiz rekabet ortami, devletin imkanlarinin tekelleşmeye sebebiyet vermesi vs vs bir sürü yolsuzluk, haysiyetsizlik, namussuzluk olup olmadigina da vatandas karar versin ben burada ithamda bulunmayayim. simdi dava falan acar bunlar, neme lazim, yuzyuze bile gelmek istemem, zira bana da bulaşır bir seyler aman haa!

    edit: sahibi çalık şirketler grubunun başindaki ahmet çalık'tır. kim olduguna, hangi siyasi partiyle yakin olduguna da bi zahmet siz bakiverin. not: cehape degil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın