• 66
    27 nisan 2008 galatasaray fenerbahçe maçı öncesinde karakola götürülmeme dolaylı olarak neden olan eylem*

    maç öncesi her zamanki gibi ali sami yen çevresinde içkiye gömülmüştük. kafalar istenilen seviye geldikten sonra, vakti geldiğinde yeni açık kapılarının orda sıraya girdik. sıra beklerken vücudumun verdiği uyarılardan, içtiğimiz yerde tuvalete girmeyi unuttuğumu anladım.. tam stad dış duvarlarının içine girmişken ve sıra yavaş yavaş ilerlerken, vücudumun verdiği uyarılar dayanılmaz hale geldi. 3 arkadaştık ve bir arkadaşım da benimle aynı halde olduğu için, sağlam olan arkadaşımızı sırada bırakıp, herkesin aynı icraatı yaptığı duvarın kenarına gittik. tam işleme başlayacağım sırada bir polisin elini sırtımda çok güçlü bir şekilde hissettim.. benimle gelen arkadaşım kaçmayı başardı ama işleme başlayamadan polisin hayvan herifler bağırışları eşliğinde beni alıp polis aracına oturttular.. benim yanıma 2 tane daha benim gibi yakalanmış arkadaşı da koyup şişli karakoluna götürdüler.

    karakolda bizim suçumuz dışında, kavga edenler, karaborsacılar, alkolden bayılmışlar vb tipler yer alıyordu. karakoldaki amirin bize "siz naptınız lan" sorusuna, "duvara işemekten aldılar" cevabını verince amir önce dalga geçtiğimizi zannedip çok sinirlendi sonra ciddi olduğumuzu anlayıp, arkadaşlarına küfürler eşliğinde daha da sinirlenerek yanımızdan uzaklaştı. ben yanına gidip, "amirim beni işlemi yapamadan aldılar tuvalet nerde" diyince allah'a sığındı ama tuvalete gitmeme de izin verdi*

    bekle bekle saat 18.30 olmuştu ve şu an gülerek anlattığım olayda sinirden ağlamaya başladım. fenerbahçe maçına elimde biletim olduğu halde bu saçma olay yüzünden girememek düşüncesi beni en sonunda patlama noktasına getirdi ve en yakınımdaki polise bu saçmalığa son vermesi konusunda sert konuşmalar yaptım. memur arkadaş da olayın saçmalığını kavrayarak tamam gel işlemini yapalım dedi.

    ben maçlara kendimce güvenlik önlemi olarak, cüzdan almaz kotumun cebine ehliyet, kredi kartı ve nakit para alarak giderim. polis işlem yapmak için kimliğimi istediğinde bu sefer sadece kredi kartı ve nakit aldığımı, ama ehliyeti almadığımı farkettim. bunu polise söylediğimde bana "şimdi sıçtın" bakışı attı ama konuşmasına fırsat vermeden, tc kimlik, seri sıra no, cilt, sıra no hepsini ezbere bildiğimi söyledim*.. memur bey bu sefer de rain man'deki raimond'a bakar gibi bakıp "valla mı lan" dedikten sonra benim ve diğer 2 kişinin işlemlerini yapıp, tipimizde bir kayıklık da olmamasının katkısıyla bizi bıraktı.

    taksiye binip stada geldiğimizde maçın 20. dakikası geçmişti. kapıdaki görevliye biletimi gösterip girmek istediğimde önce kapılar kapandı olmaz cevabını aldım. sonra cebimden karakolda duvara işemekten kestikleri 63 tl cezayı gösterip bağırınca, adam kahkalar eşliğinde kapıyı açtı ve içeri girdim.

    sonrasında shabani christophe nonda kardeşimizin farklı bir uzuvuyla ayı volkanı avlamasıyla tüm stresi üzerimden atarak maçı tamamladım.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın