• 8
    deutschland über alles, fratelli d'italia, vettel kazandı. bottas ikinci, kimi üçüncü.

    bence sezonun tamamına nispeten keyifli bir yarıştı diyebiliriz.

    öncelikle startta iki haas pilotunun sezon boyunca süren mallıklarına +1 şeklinde bir ekleme yaptıklarına şahit olduk. grosjean isimli sığır ocon'un 26 yarışlık yarış dışı kalmama rekorunu sona erdirdi. kendi de 10 saniye ceza aldı. o kalabalıkta magnussen de yaptığı sığırlıkla vandoorne'u yarış dışı bıraktı. sonra kendi de yarış dışı kaldı tabi.

    böylece ilk tur bitmeden ocon, magnussen ve vandoorne yarış dışı kalmış oldu.

    startta bottas yavaş kalıp vettel iyi kalkınca liderliği aldı ve oradan sonra da vermedi. özellikle pit stoptan sonra bottas normalde mercedes'in en iyi çalıştırdığı lastik olan yumuşak hamuru idare edemedi ve farkın açılmasına engel olamadı.

    kimi olduğu yerde kaldı ve yarış sonuna kadar gitti. fakat 7 tur kala hamilton tee dibine kadar geldi. son 2-3 turda fark 1 saniyenin altına indi fakat kimi iyi savunup geçit vermedi.

    asıl heyecan aslında massa-alonso-perez üçlüsündeydi fakat fom hamilton'ı göstermekten buraya bakmaya vakit bulamadı galiba. alonso, yalan olmasın tam hatırlamıyorum ama 20 tur kadar massa'yı kovaladı. arkasında da perez vardı. son 2 turda massa ile farkı 1 saniyenin altına kadar indirdi. fakat geçemedi. hatta bitiş çizgisine neredeyse perez ile yan yana geldiler. o kısım izlemesi keyifli olabilrdi fakat hamilton faktörü.

    hamilton, ilk turda giren güvenlik aracı, hatasız sürüş ve sıfır km motor avantajıyla iyi bir yarış çıkardı ve pitten başladığı yarışı 4. sırada bitirdi. neredeyse podyum da alıyordu fakat kimi izin vermedi.

    verstappen 5, 14. sıradan başlayan ricciardo 6. bitirdi.

    massa kendi evindeki son yarışı 7. sırada tamamladı. alonso onu çok zorlasa da geçemedi ve 8. oldu. alonso ile neredeyse burun buruna bitişe gelen perez 9. bitirdi. puan potasını the hulk tamamladı.

    sainz aslında sıralamalarda iyi performans gösterse de araçla sıkıntı yaşadı bugün. puana yakındı fakat olmadı. 11. bitirdi.

    renault ile adeta savaş aşamasına gelen toro rosso'da gasly 12. sırada bitirdi. takım arkadaşı hartley yarışı tamamlayamadı. pite geldiğini gördüydüm ama o ara pilavın altını kontrol etmeye gittiğim için ne sorunu yaşadığını kaçırmışım.

    sauber'de ericsson 13, wehrlein 14. bitirdi.

    embesil grosjean 15, aracıyla haftasonunun başından beri sorunlar yaşayan stroll 16. tamamladı yarışı.

    massa bu sefer kesin olarak emekli oldu. podyum röportajları ve şampanya faslı bittikten sonra onu ve barrichello'yu podyuma çağırdılar. portekizce bir şeyler söylendi. sonra kapanış.
App Store'dan indirin Google Play'den alın