• 19
    işlemeyen passolig uygulaması sorulmaz, türkiye milli takım forma tasarımı sorulur. bilet aldığınız yere bile oturamadığınız stat uygulamaları sorulmaz, tesisleşmenin ne kadar iyi olduğundan dem vurulur. türk oyuncu neden yetişmez diye sorulmaz, yabancı niye fazla diye sorulur. patates tarlası gibi çimler sorulmaz; stat içindeki mescitler, sinagoglar sorulur. peki bu yayın neyi öncelledi?

    aman efendim, canım efendim şeklinde takılan rıdvan dilmeniyle, dört bir taraftan spor insanlarının sayın cumhurbaşkanlarının spora ne kadar destek olduğunu anlattığı, futbol federasyonu başkanının "cumhurbaşkanımız himayesinde" şeklinde ifadeler kullandığı bir yayın oldu. peki biz ne öğrendik?

    yabancı sınırı konusunda da yetkili merci olduğunu kanıksadığımız adamın ağzının içinden yarımcanak çıkan 2019 lafı...
    bununla mutlu olmayı öğrendik. çünkü arkasında 2019 yılında yapılacak seçim olduğunu, atılacak adımların, kafalarda yer alan görüşlerin ötelendiğini filan umursamadık. amacımız yabancı sınırı gelmesin de... yeni imajı doğrultusunda; bizim çocuklar cam filmi yasağı koymuş, yanlışı düzeltmelerini istedim diyen, sert şekilde ben yabancı istemiyorum diyenler için; hele durun bakalım acelemiz yok diye öğütleyen bir babacan figürü yaratmış. peki buradaki rahatsızlık noktası ne?

    kraldan çok kralcılık...
    rıdvan dilmen aman efendimleri doğrultusunda milli takım forması sizce de böyle olmamalı değil mi efendim aman efendim şeklinde sorular sordu. tek adamlığı düstur edinmiş bir cumhurbaşkanı bile yahu o işler sponsorla falan yürüyor. her şeyi de bana sormayın dedi. öyle ki kralcıyızdır.

    ama yarın öbür gün görürsünüz. siz böyle yaladınız diyenleri işaret ederek, mağdur olan yine rıdvan ve kralcılar olacaktır. hal ve hareketlerini izlerken, ne hale düştüklerini göremeyecek kadar da mağrurdurlar. ama aslında hep mağdurdurlar.

    başından sonuna izleyerek bu yayınlara prim vermiş biri olarak ben de mağdurum.
    saygılar benden, mağduriyetler rıdvan'dan olsun...
App Store'dan indirin Google Play'den alın