• 8
    vakti zamaninda avrupa'da bir arastirma yapilmis, nerede nasil küfür ediliyor diye. sonuc olarak, avrupa'da kuzey ülkelerinde daha cok diski ile ilgili kelimelerin kullanildigi küfürlerin yapildigi, akdenize yakin ülkerlerde ise daha cok cinsellikle ilgili küfürlerin yapildigi ortaya cikmisti.

    tamam, bir "fak yu" gercegi vardir ki, yalanlayamayiz, ki bildigim her dilde bu deyime benzeyen küfür var. ama örnegin almancada "verpiss dich" diye bir kelime var ki, bizim "s.ktr" ile ayni anlami tasir, ama kelime kelime cevirisek ortaya "cisdir git" digi bir cümle cikar, ve bunun da hic bir anlami olmaz. yani anlayacaginiz, kuzey ülkesi olarak sayabilecegimiz almanya'da diskili bir küfüre iyi bir örnektir bu. ayni sekilde isler yaver gitmediginde bizler örnegin gayri ihtiyari "hastr" diyebiliyoruz bazen. ayni durumda almanlar "scheisse", yani "bok" derler. yine diski. bizde ise yine cinsellik. ayni sey fransizlarda da var, "merde" derler bu durumda, yani yine "bok".

    "oc" küfrüne gelecek olursak, bu kelime örnegin almanca da da var, ama arastirirlirsa eminim ki, almanyadaki göcmenlerin artisiyle, bu küfrün kullanilma orani da ona göre artti. "ak" gibi bir küfür ise burada yok.

    simdi geliyoruz akdeniz ülkelerine. malum, dillerine asina degiliz. 2 yillik bir ispanyolca tecrübelerimiz oldu, ve teyit edebilirim ki, oradaki küfürler daha cok cinsellige endeksli. aynisi ise italyanca icin de gecerli.

    bu ne demek oluyor? herhalde erkeklerin egemen oldugu toplumlarda, maco kültürünün daha yogun yasandigi yerlerde, gecirmeli, sokmali kücürler daha cok ediliyor. "namus" kavraminin daha degerli oldugu toplumlarda, karsisindakini asagilamak icin daha cok cinsellik icerikli, karsisindakinin anasini bacisini hedef alan kücürler ediyor ki, karsisindaki küfürü yiyen kisi daha bi dellensin.

    o yüzden en okkali, en etkili küfürler bizim türkcemizde en azindan, daha nesiller boyunca cinsellik icerikli kalacaktir. hic "cinsellik icermeyen küfürler" diye kasmamiza gerek yoktur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın