resim
Koray Günter
Takım:Karagümrük
Mevki:Stoper
Yaş:29
Boy:1.86
Uyruk:Almanya
  • 1079
    20 yaşına gireceği sene gelmiş bize. 2.5 milyon euroya. 2014 te 3 civarında idi euro. yani 7.5 milyon türk lirası. oyuncuya da maaş olarak, bonuslarla beraber en az 4 milyon euro vermişizdir. bu ise euro sürekli arttığından * 14-15 milyon türk lirası eder. hadi düz hesap bize maliyeti 20 milyon türk lirası olsun. aslında 25 ten aşağı değildir ama neyse. transfermarkt sitesine göre 50*maça çıkmış. yani bizde bir maça çıkması için neredeyse yarım milyon türk lirası ödedik.
    farkındayım buraya kadar baya kötü konuştum. bu sene sonu sözleşmesi de bitecek. belki birçok kişi bu durumu, sonunda kurtulunacak bir çöp olarak yorumlayabilir.
    fakat:
    1)23 yaşında
    2)ayakları düzgün, eminim ki ozan tufandan bile düzgün.
    3)fiziksel olarak geçen seneki ağır sakatlığına rağmen iyi ve çok daha iyi olabilir.
    4)bam güm giren, defansını sadece yatay olarak yapabilen -yani önde basınca hata yapan veya pas atamayan ya da arkasına atılan paslarda rakibin önüne geçme ihtimali bulunan tipik türk stoperlerden (bkz: ahmet çalık) biri değil.
    5)iyi bir altyapı eğitimi aldı.
    kötü yönleri yok mu? tabi ki var.
    1)hava topları iyi değil. fakat semih kaya kadar da değil.
    2)suratına baktığınızda ana göre hareket ettiği hissini veriyor. yani oyunu daha iyi okumalı. özellikle daha doğru pozisyon alması için.
    3)daha sert ve korkusuz olmalı.

    bunların hepsi geliştirilebilecek özellikler.
    misal kendisi ile aynı yaşta ahmet çalık, ne kadar uğraşırsan uğraşsın, ayağını düzeltemez.
    fiziksel olarak ne kadar çalışırsa çalışsın bundan daha hızlı olamaz.
    oyun mantelitesini değiştiremez.
    fakat koray az vakti olsa da geliştirebileceği özelliklere sahip. bunları geliştirdiği zaman. eminim ki 3 lü oynayan tudorla çok daha fazla şans bulur, iyi değerlendirir ve önemli bir stoper olur. hee dünya yıldızı olmaz belki evet ama takımın zayıf halkası da olmaz.
    ayrıca tudor'un ona çok şey katacağını, maicon'un ve fernando'nun yanından ayrılmaması gerektiğini düşündüğüm futbolcu.
    düzenleme: hava topları berbat, yenilen golde ise (bkz: 12 aralık 2017 sivas belediyespor galatasaray maçı)hava topu beceriksizliğinden ziyade adamı kaçırdı denebilir. kesinlikle stoper değil. ayrıca acil durumlarda yan bölgelere güvenle konulamaz. daha çok ön libero. son olarak :
    koray, kardeşim ne güzel pas atıyorsun, topun gidişinden kaliteli bir dokunuş olduğu belli. ama hepsi geriye be kardeşim. bir ara pas at, uzun oyna, ileri oyna.
    düzenleme: fatih terim'in gelmesiyle daha önemli bir rol üstleneceği düşündüğüm potansiyelli genç stoper
App Store'dan indirin Google Play'den alın