• 74
    nedeni; yapılan ortaların herhangi bir amaca hizmet ediyor olmayışıdır. galatasaray'da ortalar genellikle öndireğe doğru kesiliyor. duran topların orta yapılarak kullanılması konusunda takdir ettiğim tek kişi* alex'tir.

    alex'in yaptığı ortaları değerlendirecek olursak, adamın topu gönderdiği yer genellikle aynı. takım arkadaşları sürekli değişik yöntemler deneyerek gol atmaya çalışıyor. yaptığı ortanın şiddeti, yüksekliği genellikle kalecinin çıkıp alamayacağı türden olduğu için iş defansa kalıyor. ortayı yaptıktan sonra rakip defansında beceriksizliği sonucu bir anda 3-5 takım arkadaşı kaleciyle karşı karşıya kalıyor. dönen topun gol olmama olasılığı %50 gibi bir yüzdeye düşüyor.*

    burda önemli olan ceza sahası içinde ve dışında oyuncularımızın durduğu yer ve koşacağı yerdir. fenerbahçe'de bu bellidir. roberto carlos veya alex frikikleri kullanır. oyuncular ofsayta düşmeyecek şekilde hızla kaleye doğru koşar, dönen topa lugano vs gelir vurur ve gol olur. adamlar bunu senelerdir yapıyor ve uzun süredir yaptıkları için artık zorlanmıyorlar. komik olan ve beni delirten ise rakip defansların buna hiç önlem almayışı... aynı golü belki 20 kere attılar birkaç sene içinde ve o 20 gol onlara onlarca puan kazandırdı.

    galatasaray'da bu yok. sadece arda'nın ceza sahasının köşesinden yaptığı ortalar çok büyük tehlikeye yol açıyor ki o da top hareketli iken oluyor sadece. rijkaard'ın gelişiyle bu organizasyonlara daha çok önem verildiğini görüyoruz ama oturması için daha zamana ihtiyacımız var.

    frikik ise bambaşka bir şey. harry kewell, elano gibi isimler bu duran topları gole çevirebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın