• 3
    --- alıntı ---

    üsküdar burhan felek spor kompleksi içinde yer alan galatasaray ergun gürsoy olimpik yüzme havuzu, 16 eylül 2006'da hizmete açıldı. daha önce üstü açık olan havuz, galatasaray'ın yaptığı tadilat ile kapalı ve tam olimpik hale getirildi.

    havuzda çatı kolonları, tribünlerin önünden geçmediği için seyircilerin müsabakaları tam olarak izleyebilmesi mümkün oluyor. 350 kişilik tribün kapasitesine sahip havuzda yüzme branşında hizmet vermektedir.. dünya ve olimpiyat şampiyonalarında da kullanılabilecek tesisten günde 600 ile 800 kişi yararlanabiliyor.

    40 sporcunun yatılı olarak kalabildiği tesiste, havuz ısısının 25-26, çırpınma havuzu ısısının ise 28-29 derece olması; kışın da sağlıklı şartlarda yürütülebilmesine olanak sağlıyor.

    sporcu sağlığı için suyun kloru da dünya standartlarında tutuluyor. tesiste, rutubetten arındırıcı santraller bulunuyor.

    paslanmaz malzemeden üretilen atlama taşları, alüminyum korkuluklar da yenilenen tesisin diğer dikkat çekici unsurları arasında.

    enine 20, boyuna 10 kulvara sahip galatasaray ergun gürsoy olimpik yüzme havuzu, 25x50 metrelik bir alan kaplıyor. haftanın belli saatlerinde halka da açık olan tesis bünyesinde, engelliler ve 0-6 yaş arası çocuklar için havuzlar da yer alıyor.

    ulaşım bilgileri
    galatasaray spor kulübü burhan felek tesisleri
    ergun gürsoy olimpik yüzme havuzu
    barbaros mahallesi, alaattin yavaşça sokak, no: 20
    üsküdar-istanbul

    tel: (0216) 651 99 19-20
    faks : (0216) 651 99 23

    --- alıntı ---

    http://www.galatasaray.org/...mpik-yuzme-havuzu/63
App Store'dan indirin Google Play'den alın