resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:DHSC Utrecht
Yaş:39
Uyruk:Hollanda
  • 15433
    thierry henry'nin arsenal'e dönüşünü hatırlayanlar bilir; henry'nin dönüşü çok acayip bir olaydı. bir leeds maçıydı, 2. yarının sonlarına doğru 4. hakemin yanında oyuna girmek için henry bekliyordu. tüm tribünler gözleri dolu şekilde oraya bakıyordu, henry'nin de gözler dolu tabi. oyuna girdiği gibi, imza hareketi olan plaseyle uzak köşeye gönderdi topu ve arsenal 1-0 öne geçti. henry ağlamakla sevinmek arasında kaldı. yaptığı hareketle "beni ben yapan burası." diyordu. tribünlerde ağlayanlar, vs...
    işte sneijder de benim için öyle. ne güzel olur ocak'ta dönse, ilk maçında uzaktan atsa bir tane... şu an takımda duygusal bağ hissettiğim tek oyuncu muslera. sneijder varken sneijder'le de vardı. futbol böyle oyuncularla güzel. henry gibi, muslera gibi, maradona gibi, melo gibi, tugay gibi, hagi gibi...
    bu adamlar tüm stadla beraber ağlayabilme kapasitesine sahip adamlar. futbolun o mekanik o paraya tapan çirkin yönünden uzak adamlar.
    o juventus'a attığı gol mesela...
    real'e attığı...
    volkan'a attığı bir sağa bir sola...

    şimdilerde bitmiş diyorlar ya bu haliyle gelsin belhanda'ya forma göstermez. sneijder aklıyla oynayan bir oyuncu, fizik gücü ne denli düşük olursa olsun; çıkar bir pas atar maçı aldırır. çıkar bir sağa çakar bir sola çakar, kaledeki şahsın geçmişte yediği tüm hurmaların hesabını sorar. velev ki düşük olsun fizik gücü, şurada ocak ayına daha 2 ay var. 2 ayda zımba gibi olur. bu takımın en büyük eksiği hücumu yönlendirecek bir beyin, uzaktan etkili şutlar atabilen bir oyuncu ve büyük maçları oynamayı bilen bir oyuncu. tüm özelliklere sahip.

    kendisinin hatası yok mu, çok hatalı hem de. rezil geçen sezon ardından kaptan olarak en erken gelmesi adam ibiza'da mekan açıyor. sözleşmesinde "isterse hiç antrenmana çıkmadan gün boyu taşak kebabı yapacak." yazsa bile senin herkesten önce sahada olman lazım. çünkü sen kaptansın. kaptanlık böyle olur. lafla değil davranışla örnek olunur. sneijder'i tek eleştirdiğim nokta budur.
    kalmayı çok istedi, kovarcasına gönderdiler. yıllar sonra dursun özbek dendiğinde herkesin aklına benzer küfürler gelecek. sneijder ise bu takımın efsane 10 numaralarından biri.

    gelsin 1-2 şampiyonluk daha kazanıp burada bıraksın. galatasaray kariyerine yakışan budur. böyle yarım kaldı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın