*

  • 68
    galatasarayın fark atacağı karşılaşma. fanatikçe bi yaklaşım değil. buyrun argümanlarımızı sunalım:

    1) galatasaray sezonun genelinde benfica maçındaki gibi oynamamasına rağmen 30 dk keyifli oyunuyla bile (ki bunun sebebi lincoln arda baros ve kewell arasındaki muhteşem uyum ve teknikten kaynaklanıyo) 3-4 gol atabileceğini bir çok kez gösterdi. (kocaeli, gaziantep, trabzon vs)

    2) galatasaray iyi oyndağında ise çok pozisyona girmesi dışında rakibine neredeyse pozisyon vermeyerek maçları tamamlamayı başardı. ki bunları yakın zamanda gerçekleştirdi. (olympiakos, benfica)

    3) skibbe iyi oynadığı maçlarda takımını geriye çekmemesi gerektiğini anladı. olympiakos maçını zor bitiren galatasaray çok daha iyi bir takım olan benficaya karşı çok daha rahat bir galibiyet kazandı.

    4) fenerbahce alex olmadan hucümda hiç bir varlık gösteremediğini arsenal maçında açıkça gösterdi. bunun tek bir avantajı ise fenerbahce iyi savunma yaptı çünkü rakip kaleye gitmek aklında yoktu. ama bu madde kadıköyde geçersiz olacak çünkü taraftarının gazına gelen fenerli futbolcular alexli ya da alexsiz hucüm etmek zorundalar. (alex olmassa mümkün değil gol atmaları alex olursa da küçük bir ihtimal)

    5)hucüm eden fenerbahçeye bakacak olursak defansında çok fazla hata yaptığını ve hızlı çıkılan ataklara karşı edu ve lugano nun hiç bir varlık gösteremediğini görürüz. sıkışık alanda olmayan ataklara karşı kaleci volkanın da çıkışlarında ciddi hatalar görülmektedir kayserispor maçı. ve ayrıca arsenal maçı. bu iki maç da kadıköyde oynanmıştır.

    şimdi bütün bu maddelere bakacak olursak ilk önemli olan şey galatasaraın son haftalardaki doğru kadrosuyla sahaya çıkması gerektiğidir. eldeki kadroya bakıldığında sakatlıklardan dolayı skibbenin maceraa gitmesi söz konusu deil. diğer önemli olan ise fenerbahçenin ilk arsenal mi yoksa 2. arsenal maçıyla mı sahaya çıkacağı. ilk maçtaki gibi sahaya çıktığı taktirde galatasaray rahat kazanır. ilerdeki muhteşem dörtlümüze geniş alan bırakan tüm takımlar en az 3 golle cezasını çekmiştir. belki 1 gol yeriz. küçük bir ihtimal olarak bile görsem. eğer ki fener defansif bir kadroyla çıkarsa işimizin daha rahat olduğunu söyleyebiliirim. çünkü ilerde varlık gösteremezler ve 4. maddede dediğimiz gibi tam kapalı defans yapamazlar. adamlar arsenalden yemedi bizden nasıl yiycekler diyebilirsiniz ama fark yemeğe gittiğiniz arsenal deplasmanında kapanırsınız. tek şansınız 0-0 dır. kaleciniz biraz iyi oynar biraz direkler yardım eder biraz da allah şans werirse berabere bitirir dönersiniz ve bu skora sevinirsiniz ama. aynı skora galatasaray maçının sonunda kendi evinizde sevinemessiniz. bu sebeple aynı defans motivasyonuyla oynamassınız.

    sonuç olarak fenerbahçe hucüm yaptıkça galatasaray golleri bulacaktır. ilk golümüzle birlikte fenerbahçe çok atak yapmaya çalışır ve gs çok gol atar. ilk gol ne kadar erken gelirse gs o kadar farklı kazanır.

    ps: galatasaraylı futbolcular ruhsuz bir şekilde sahaya çıkarlarsa bunlar geçerli olmayabilir fakat böyle güzel top oynamaları inanıyorum ki onları da bizler gibi gaza getirmiştir. kadıköy fobisi diye birşey böyle şartlar altında fenerin kendini kandırmasından ileri gitmeyecektir ta ki maç başlayana kadar..ps: galatasaraylı futbolcular ruhsuz bir şekilde sahaya çıkarlarsa bunlar geçerli olmayabilir fakat böyle güzel top oynamaları inanıyorum ki onları da bizler gibi gaza getirmiştir. kadıköy fobisi diye birşey böyle şartlar altında fenerin kendini kandırmasından ileri gitmeyecektir ta ki maç başlayana kadar..

    umarım ben demiştim şeklinde bir edit girmeyi allah bize nasip eder. hadi hayırlısı...

    (bkz: fener geliyoruz)
App Store'dan indirin Google Play'den alın