• 12
    yıllar sonra ilk defa bir draft class'ı lige bu kadar hızlı başladı. draftın en dikkat çeken ismi lonzo ball, ilk maç patrick beverley'in hayvani savunmasıyla kötü bir performans sergileyince herkes şaşırdı. ama şu an 4 maç sonunda 11-9-9 gibi bir çaylak için harikulade istatistiklere sahip. ama günümüz basketbolunda uzunlar bile leblebi gibi şut atmaya başlamışken bu şekil süperstar seviyesine çıkamaz. şut yüzdesini en az 40-45'lere çekmesi gerekiyor.

    celtics'in sürpriz yapıp 3. sıradan seçtiği jayson tatum, marcus morris ve gordon hayward'ın yürek burkan sakatlığından sonra daha ön plana çıktı. daha lige gelmeden lebron james'e dayılanmaya başlayan bu yiğidimiz ilk maç double-double yaptı. daha sonraki aldığı sürelerde de buna yakın ortalamalar tutturdu ve şu anda 14.8p 7.8r ile oynuyor. ama unutmamak lazım hayward'ın sakatlığından tüm celts camiasının etkilendiği gibi ona da etkisi var.

    gelelim ligde açılış maçlarında en büyük fark yiyen suns'ın çaylağı josh jackson. galiba ilk 5 seçimden en tutuk başlayan kendisi. özel bir skorer olmasına rağmen 10.8 sayı ortalaması ile oynuyor. ritmini bulursa ligde çok canlar yakar. birde daha fazla şut kullanması gerekiyor. bookerve bledsoevarken kendisine pek sıra gelmiyor. hatta suns yönetimi çoktan bledsoe'yi gözden çıkarmış takas arıyorlar.

    de'aaron fox patlayıcılığı çok yüksek bir isim. ilk senelerindeki john wall'u anımsatıyor. 15-5-5 yapmış şu ana kadar. kingsfox-hield ikilisi ile iyi bir backcourt yakaladı. ama almaları gereken uzun bir yol var daha.

    luka doncic hayalleri ile tanking yapan bulls'un fin forveti lauri markkanen 7.sıradan seçilince büyük tepki almıştı. ama 2017 draftının en iyi uzunu kendisi bence. gelecekte daha çok duyacağız adını. 16-9 istatistikleri ile mücadele ediyor.

    draftın en şanssız ismi canım dennis smith jr :(. defalarca kez bağlarını koparmış bir isim. normalde daha yükseklerden gidecekken sakatlığı sebebiyle mavs'ın kucağına düştü. benim en beğendiğim ve en çok başarılı olmasını istediğim kendisi. özel bir sempatim var. çok uzatmadan istatistiklerini vereyim 15-3-5.

    şimdi portland trail blazers köşesindeyiz. zach collins sen nasıl bir şeysin ya :/. yemin ediyorum ryan donk'un basketbol şubesi. şu ana kadar 5 maçta sadece 7 dakika görev aldı ve 2 ribaund'u var. bir blazer olarak üzülüyor ve bir an önce toparlanmanı istiyorum.

    gelelim steallara. öncelikle steal sürpriz seçim demek. yani alt sıralardan potansiyelli isimler seçmek. bu draft uzunlar açısından çok kısır kaldı. yukarıda söylediğim lauri dışında ligde ciddi süreler alabilecek iki isim var john collins ve jordan bell. collins 19. sıradan atlanta hawks tarafından seçildi. 12sayı 8ribaund ve 1blok ortalamaları var. tarz olarak aaron gordon'u andırıyor diyebilirim. diğer bir isim jordan bell nam-ı diğer draymond green jr. ortalama 8 dakika süre almasına rağmen 4.8p 2.2r 0.6a 0.4t. 0.6blok ortalamaları tutturdu. daha iyi anlamanız için draymon green'in istatistiklerini 8 dakikaya oranlarsak 2.25p 2 2r 2a 0.3tç 0.15blok oluyor. yani pek ölçüt olmaz ama bu nba'de az süre alan oyuncular için kullanılan bir sistem.

    diğer bir steal kyle kuzma. çoğu lakers fanına geçen sene 2. sıradan seçilen brandon ingram'ı geçecek oyuncu. istatistikleri 14.5p 4r.

    gelelim assolistimiz, 1. sıra seçimimiz markelle fultz. sixers uzun süre oyun kurucu eksiği hissetti. ama şansadır ki üst üste ilk sıralardan seçmelerine rağmen istedikleri oyun kurucuyu bulamadılar. bu draft oyun kurucu bolluğu olduğu için sixers için cennet gibi bir classtı. fultz'da klasik bir sixers rookie'si gibi sezona sakatlıkla başladı. ve bu yüzden sadece 18 dakika ortalaması ile oynuyor. bu maçlarda 6p 2.3r 1.8a ile oynadı. şüphesiz ki sakatlığı atlatıp formunu bulunca bu rakamlar yukarı çıkacaktır.

    sürç-ü lisan ettiysek affola. ilk uzun yazım olduğunu belirtmek isterim. elimden geldiğince bilgi vermeye çalıştım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın