resim
Cüneyt Çakır
Görev:Eski Hakem
Yaş:47
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 1604
    22 ekim 2017 galatasaray fenerbahçe maçı'nı önceden belirlenmiş bir doğrultuda yöneten hakem. bu doğrultu fenerbahçe lehine değil, galatasaray aleyhine. aralarında ne fark var diye merak etmiş olabilirsiniz, izah edeyim.

    öncelikle kimse hatırlamamış ama maç başındaki serdar aziz''in pozisyonunun çok çok benzeri yıllar önce emenike-chedjou arasında da yaşanmıştı ve cüneyt çakır devam kararı vermişti. https://www.youtube.com/watch?v=czklNlNOGpg
    iki pozisyon da faul. serdar aziz'in pozisyonundaki kararı doğru. ama fener devam kararıyla golü verse de, medyanın tutumunu da göz önüne alırsak, çok sürpriz olmazdı.

    maç başından itibaren galatasaraylı futbolculara çatır çatır abartı sarı kartlar çıkartmaktan kaçınmadı. tamamen bizim presimizi kırmak, pasif oynamaya itmek için yaptığı bir hamleydi. benzer pozisyonlarda aynı tutumu fenerbahçeli futbolculara karşı göstermedi. maçı sürekli durdurup tempomuzu düşürdü.

    denayer'in pozisyonunda sarı kart doğru. evet gelişi çok sert görünüyor ama müdahalesi standart sarı kart müdehalasi.

    serdar aziz'in eline çarpan toptaki karar doğru ve tartışmaya açık bile değil. ama maçı fenere verme amacında olsa tereddüt etmez penaltıyı verirdi. hasan ali'nin elle müdahalesine penaltı vermemek daha zor karar buna penaltı vermekten.

    kim olduğunu hatırlayamadığım fenerli futbolcunun hava topundaki elle müdahalesi net penaltı. benzer örneklerini çok gördüğümüz bir durum. o el oradaysa ve temas varsa penaltıdır.

    feghouli ile hasan ali arasındaki pozisyona penaltı vermemek için görmemek gerek. ama açı açık gördü hakemler. vermediler, gözümüzün içine baka baka dalga geçtiler ama elimizden bir şey gelmedi.

    belhanda'nın gördüğü kırmızı kart tamamen şov ve komedi. cüneyt kendini nasıl şartlamışsa kırmızı çıkarmaya, bulduğu ilk fırsatta attı birini bizden. pozisyon sarı kart değil. temas var ama penaltı olacak kadar da bir şey yok. buna sarı kart vermek, penaltı bekleyen her futbolcuya sarı kart vermek demek, üstelik belhanda'da düştükten sonra çok ısrarcı davranmadı. bu pozisyonda belhanda'nın sarı kartı olmasa eliyle kalk işareti yapıp geçerdi, ama hazır sarı kartlıyı bulmuş durur mu cüneyt? e zaten sorunlu bi oyuncu, aynı pozisyon olsa gidip gomis'i atsa tepki çekeceğini de biliyor. attı geçti.

    cüneyt'e gelen talimat bu maçı galatasaray'a vermemek üzerine. o da profesyonelce uyguladı. e fener de kendi başına bi tane atamadıysa onun suçu mu?
App Store'dan indirin Google Play'den alın