• 11
    ilk 45 dakika itibariyle tempolu bir maç oldu. her 2 tarafta planlandığı gibi gidiyor diyebiliriz.

    liverpool-manchester derbisi ingilterenin en büyük derbilerinden birisi, dolayısıyla atmosfer takımların form durumundan, sakatlıklardan veya kadrolardan önde durabiliyor.
    bunun yanında elbette ki mourinho. manchester; isterse 10 maç boyunca 5-0 kazanmış olsun, liverpool sonuncu olsun; 40 yıllık pragmatist mourinho o sahaya çıkarken "bugün kaybetmeyeceğim" diye çıkar. bu gün de öyle olacaktı ve oldu.

    liverpool baskılı olan taraf olsa da bunu net pozisyonlara, şutlara ve sonuca dönüştürebilmiş değil 1-2 pozisyon dışında. elinden geldiklerince duran toplardan kaçınmaları lazım zira duran toptan gol yememek liverpool için sürpriz olur. bunu iyi bildiklerinden savunmada alan paylaşımı çok çok iyi durumda. öncelikle lukaku'ya tehlikeli olabileceği bölgelerde topu koklatmıyorlar bile. ofansda ise mane'yi arıyorlar, ancak bir lallana'yı aradıkları kadar değil. ayrıca yedekleri kuvvetli değil. gol bulamadıkça tehlikeye girebilir maç, açık vermeleri muhtemel.

    united ise seyirciyi, rüzgarı karşı takımın arkasına vermemek için tempoyu düşük tutuyor. de gea inanılmaz bir pozisyon kurtardı onun dışında defansda çok fazla aksayan bir görüntüleri yok. en büyük problem bal yapmayan kanatlar. ashley young ve martial tutmadı, ayağına top isteyen oyuncular ve bu adamlara pas atabilecek pozisyon hazırlayabilecek sadece mkhitaryan var. bu 2 oyuncuda kendi özelliklerini gösteremedi. lingard ve mata hamleleri 2. yarıda gelecektir, muhtemelen rashfordla beraber. mourinho da tempoyu biraz daha düşürüp, rakibi biraz daha uyutup son yarım saate bu değişikliklerle girer. o zaman 1 gol atması hiç sürpriz olmaz united'ın. sonuç itibariyle baskı yese de planlanmamış, beklenmemiş bir oyun değildir mourinho gibi biri için. 50 tane pozisyon yese bile gol yemediğinde mutlu olacak birisi.

    güzel bir ilk yarıydı. 2.yarı daha güzel olacaktır. her zaman ki gibi şikayet etmek için link isteyenler mesaj atabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın