• 40
    (bkz: turnusol)

    hak etmiyorsan gidemezsin. ülke futbolu, ülkenin özeti. torpil, çıkar, menfaat, para gibi kavramlar liyakatın yerini her konuda olduğu gibi futbolda da almış.

    o zaman sen dış politikada hamle yaptığında, hemen hamlene karşılık gelir. teknoloji, bilim, enerji müşterisi olduğun ülkeler parana müdahale eder. değersizleştirir (devalüasyon). çünkü sen teknoloji, bilim, enerji üretmiyorsun. üretemiyorsun. çünkü üretecek insanın yok. üretecek insanını, üretmesi gereken eğitim sistemini çökertiyorsun. eğitim sistemini bilimden koparıp, ideolojik hale getiriyorsun. bilim dili ingilizceyi bilmiyorsun. her yere imam hatip açıyorsun. din istismarından para kazanan cemaatleri, büyük-küçük demeden tamamen ortadan kaldırmıyorsun. ülkenin her yerine, halkına muhafazakarlık, dindarlık pompalıyorsun.

    bilimin olduğu yerde din, dindarlık, muhafazakarlık olmaz. çünkü bilim sorgular. şüphe eder. dinse dogmatiktir. doğrularının sorgulanmasını asla kabul etmez. çünkü sorgulanırsa mucizelerinin, mitolojilerinin, efsanelerinin, yani varlığının bilim dışı, gerçek dışı olduğu kanıtlanır. dindar ve muhafazakar toplumlarda, bilimin gelişmemesi sonucu oluşan geri kalmışlığın, kısa bir özetidir bu. ülke futbolunun da. bilimsel alt yapılar kurup futbolcu üretmez isen dünya kupası'na gidemezsin. zengin çocuklarını torpille altyapılara doldurup, a takımlarda da sadece menajerlerin istediklerini oynatırsan, dünya kupası'na gidemezsin.

    (ayrıca bu da var. https://eksisozluk.com/entry/65515909 )
App Store'dan indirin Google Play'den alın