• 3
    efsane boksörlerden birisi. yenilgisiz (27-0) kariyeri dışında 25 ve üzeri maça çıkmış boksörler içerisindeki tek %100 nakavt oranına sahip isimdir. tüm maçlarını nakavt ile kazanmış, hatta ilk 18 maçının tamamında rakibini 1. rauntta nakavt etmiştir. 19. maçında rakibini 2. rauntta nakavt edince 18 maçlık serisi bozulmuştur. bu rekoru daha sonra tyrone brunson 19 maçlık seri ile kırdı.

    28 yaşında, 2 sıkletin yenilgisiz dünya şampiyonu olarak ölmesinin en büyük sebepleri alkol ve uyuşturucu idi. eşi jennifer'ı birçok kez dövmüş, hatta 2010 yılında bu sebeple tutuklanmıştı. tutuklandıktan sonra eşi bunun bir kaza olduğu, merdivenlerden düştüğünü söyleyerek eşinin psikiyatrik tedavi şartı ile serbest bırakılmasını sağlamıştı.

    bundan tam 1 ay sonra, jennifer bir otel odasında boğazından bıçaklanmış şekilde ölü bulundu. edwin valero eşini öldürdüğünü itiraf etti, tutuklandı. hapse girdikten bir gün sonra kendisini pantolonuyla asarak intihar etti. geride anne ve babasını trajik bir şekilde kaybeden iki kız çocuğu kaldı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın