resim
Alper Potuk
Takım:Gostivar
Mevki:Merkez orta saha
Yaş:33
Boy:1.77
Uyruk:Türkiye
  • 1473
    akhisar belediye maçında alper potuk'a gösterilen kırmızı kart çok tartışma konusu oldu. bu konuya ilişkin bir iki şey karalamanın faydalı olacağını düşünerek bu entryi kaleme, pardon klavyeye aldım.

    önce şu hususları tespit edeyim:

    1-2016/2017 sezonunda hakemler, açık ve seçik olarak, kör göze parmak misali, pervasızca ve ahlaksızca beşiktaş'a destek vermişlerdir. bu destek gerek queresma'ya gerek tosiç'e gösterilmeyen kırmızı kartlar gerekse bize verilmeyen 12 penaltı ve verildikten bir dakika sonra iptal edilen beşiktaş maçındaki penaltımız gibi çeşitli şekillerde olmuştur.

    bu sezon, yani 2017/2018 sezonunun ilk yedi haftasında ise beşiktaş aleyhine bir, lehine üç hata yapıldı. bu maçları herkes biliyor.

    2-alper potuk'a akhisar maçında kırmızı kart gösteren bülent yıldırım, geçen sezon lehimize penaltı verdikten bir dakika sonra penaltıyı iptal eden hakemin ta kendisidir. yani bülent yıldırım halkındaki fikirlerim hiç de pozitif değildir.

    şimdi bu tespitlerden sonra söyleyeyim ki bülent yıldırım'ın alper potuk'a gösterdiği kırmızı kart çok doğru ve isabetlidir. her ne kadar fener medyası bunu şiddetle reddetse de cinnet halinden çıkıp sakin bir şekilde pozisyonu izlerlerse göreceklerdir ki alper potuk üstüste iki hareket yapıyor ve bu hareketlerin karşılığı da kırmızı kart oluyor. şöyle ki;

    alper potuk, öncelikle rakibine taban gösteriyor ki bunun karşılığı sarı karttır. çünkü bu pozisyon başlı başına tehlikeli harekettir. ancak potuk, hareketin devamında yere düşerken rakibinin sağ ayak bileğine basıyor. dikkat edilirse rakip o ikinci hareketten sonra acı hissediyor ve alper'e tepki gösteriyor. taban gösterme pozisyon gereği, bileğe basma ise kontrolsüzlük neticesinde oluşan bir tehlikeli hareket. yani konuyu fenerbahçe bağlamından bağımsız bir şekilde değerlendirirsek verilen karar doğru.

    bu hareket örneğin avrupa kupası maçlarında yapılırsa sonucun tartışmasız kırmızı kart olacağını futbolcularımız bilmeli.

    ülkemizde duygusallık ve fanatizm girdabında yapılan taraflı değerlendirmeleri doğru zannedip avrupada tuzağa düşmeyelim diye yazdım bunları.

    not:alper potuk iki maç ceza almasın diye fenerlilerin çırpındığını da unutmayalım. ancak şahsen benim açımdan alper'in alacağı cezanın hiçbir önemi yoktur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın