• 515
    --- alıntı ---
    bruma, sadece adam geçen, çevre kontrolünü iyi yapamayan ve son topları iyi kullanamayan bir futbolcu. kiralık da olsa geri dönmesini istemem.

    osman tanburacı-medya makinası-gstv

    --- alıntı ---

    birçok taraftarın ve sözlük yazarının da aynı şekilde düşündüğünü biliyorum. osman tanburacı ve böyle düşünen arkadaşların şu soruyu cevaplamasını isterim.

    bruma çevre kontrolünü yapmaya ve son topları mükemmel kullanmaya başlarsa ronaldo'dan farkı kalır mı? kalmaz bence. çünkü adam'ın kumaşı böyle ve dünya'da çok az futbolcuda bulunan bir çalımla adam eksiltme yeteneğine sahip. bunun yanına çevre kontrolünü ve son topu kullanma becerisini de eklerse hadi ronaldo olmasa bile bir neymar olacağı kesin.

    belki biraz uçuk fikir gibi gelebilir ama bruma oynadıkça yıldızlaşacak bir futbolcu. ancak gitmeden önce de söylediğim gibi gitmesi gereken son ülke olan almanya'ya gitti. almanya sistem futbolunun oynandığı bir ülke. almanya'dan messiler, ronaldolar, neymarlar çıkmaz, çıkamaz. müsade etmezler buna.

    bir örnek vereyim; pep guardiola bayern münih'e td olduktan sonra ilk isteği neymar'ın transferi oluyor. fakat b. münih yöneticileri f. beckenbauer, uli hones ve rumenige buna karşı çıkıyorlar ve yerine m. götze'nin transfer edilmesini istiyorlar. gerekçeleri çok basit. neymar'ın takım oyuncusu olmadığını, almanya'da bunu takıma kabul ettiremeyeceklerini, ayrıca sıcak iklim kuşağında yetişen neymar'ın almanya'nın soğuğunda donup kalabileceğini ileri sürüyorlar. 4 saatlik bir toplantının sonunda guardiola pes ediyor ve m. götze'yi alıyorlar. 40 m €'ya verilecek neymar ise bir yıl sonra 80 m €'ya barcelona'ya transfer oluyor ve sonrasını herkes biliyor.

    işte futbola bakış açınız önemli bu konularda. imparator da olsanız, rumenige de olsanız hata yapabiliyorsunuz.

    ben futbola her zaman şov gözüyle baktığım için bruma gibi oyunculara hep sempati ile bakarım. çünkü hem futbolu zevk verir hem de coşkulu oynarlar. bu da zamanla takım oyunu ile bütünleşir ve mucizeler gerçekleşir.

    igor tudor'un bruma'yı kesinlikle istemeyeceğini biliyorum ama yönetimin bir kez daha düşünmesini isterim. devre arasında rodriguez'i satıp (talibi varmılş) yerine bruma'yı monte etmek hiç de fena olmaz. (tabi ki satın alma opsiyonu ile)
App Store'dan indirin Google Play'den alın