• 6
    dünya kupalarına 13 kez katılıp en iyi derecesi 1970 ve 1986 yıllarında oynadıkları çeyrek final olan, bana her daim sempatik gelen milli takım. taraftarları dev şapkalarıyla güney afrika'da da yerlerini alacak.

    bulunduğu eleme grubunun amerika ile birlikte en güçlü takımı olan meksika bir sürpriz yaşamadı ve 2010 dünya kupasına katılmayı bildi. 1990 dünya kupasına olimpiyat takımının yaptığı bir denyoluğunun bütün ülkeye mal olmasından dolayı katılması yasaklanan meksika, sonrasında katıldığı bütün dünya kupalarında gruptan çıksa da hepsinde 2. turda elendi.

    1994'te turnuvanın dördüncüsü bulgaristan'a elenen meksika, 98'de turnuva takımı almanya'ya, 2002'de amerika'ya, 2006'da ise daha rahat hatırlanacağı üzere maxi rodriguez'in uzatmalarda attığı hayvani golle arjantin'e boyun eğdi.

    benim meksika'ya sempati duymamın en büyük sebebi çılgın kalecileri jorge campos'tur. 98 fransa'da süheyl uygur tarzı formasıyla kalede bu adamı izlemek büyük keyifti. aynı turnuvada forvette uzun sarı saçlarıyla süzülen luis hernandez'i de unutmamak gerek. jared borgetti, cuauhtemoc blanco gibi adamlar da cabası. şimdilerde kadrosunda futbolunun yanı sıra tarzıyla da ilgi çeken adamlar eskisi kadar olmasa da yine de dünya çapında tanıdık oyuncular mevcut. en başta barcelona'lı rafael marquez'i saymak gerek. kaptanın yanında deportivo ve arsenal'in iki genç ve gelecekte çok şeyler beklediği andres guardado ve carlos vela var. blanco hala oynuyor. 50'sine kadar çağırsalar gelir herhalde. dünya kupası kadrosunda olacak mı çok merak ediyorum. psv'li şahsen gıcık olduğum carlos salcido da yeşil beyazlı formayı giyecek.

    yakın zamanda sven goran eriksson'un da bir süre görev yaptığı meksika isveçli hocayla yollarını ayırıp javier aguirre'yi göreve getirdi. aguirre, atletico madrid'in eski hocası. yıllardır katıldıkları dünya kupalarında çok ünlü ve sağlam apoletli bir hocayla çalışmayan meksika, 2010'da aguirre ile ne yapacak merak konusu. bir amerika kıtası takımı rengi ve heyecanı katacağı kesin ama grup performansı veya sonrasındaki performansı kendileri açısından heyecan verici olacak mı orası muamma. ben olmasını istiyorum. cevabı önümüzdeki yaz haziran sonuna doğru göreceğiz...
App Store'dan indirin Google Play'den alın