• 4
    bursaspor geçen seneki görüntüsünden oldukça uzak. üzerlerindeki ölü toprağı atmışlar. paul le guen, taktik bilgisi yüksek ve öğretici bir antrenör. bursaspor'a kısa vadede önemli birkaç şey aşılamış. özellikle aldıkları siyahi oyuncuları (badu, agu, delarge ve troost-ekong) çok iyiler.

    fakat yine de 2009-2015 arası şampiyonluk da gördükleri sezonlar gibi de değiller. henüz yeni bir takım olgusu içerisinde buldular bir anda kendilerini. açık ve keyif veren bir futbol mantalitesi benimsemişler, maç içerisinde değişen varyasyonları var. bir hafta önce (4. hafta) akhisar maçında topa sahip olup, atak varyasyonlarıyla kaleye gitmeyi düşündüler. dün de (5. hafta) yeni malatyaspor maçında daha tedbirli oynamalarına karşın, 4-0'lık skoru buldular ve maçı da 4-2 kazandılar. seyircisinin futbola ve takıma olan düşkünlüğü ile pozitif futbol oynamak üzerine kurulmuş bir düşünceleri hakimdi hep zaten. ancak ali ay yönetiminde, biraz da hamza hamzaoğlu ve köhnemiş zihniyeti sayesinde bayağı kötü bir duruma düştüler.

    aslında tam bir kapalı kutu bursaspor. ancak öyle abartılacak kadar iyi oldukları gibi bir durum söz konusu değil. deplasmanda oynayacağız, taraftar baskısı, iç saha avantajı gibi durumlar ev sahibi lehine önemli faktörler. tt arena'da olsak iki üç farkla alırız derdim, hele ki kasımpaşa maçındaki oyunun bir benzerini oynayacak olsaydık. ancak tedbiri elden bırakmamak önemli. ilk yarının ortalarında gelecek bir gol bursa'nın havasını alır ve moralini bozar. devreye 1-0 girip, ikinci yarı fernando, ndiaye ve tolga'nın orta sahayı ele geçirmesine olanak tanırsak yan toplar dışında herhangi bir sıkıntı yaşamayız. ancak şu yan top meselesi oldukça can sıkıcı. hiç pozisyon vermeyeceğimiz bir maçta, altıpasa düşen topu savuşturamayarak bir gol yeme olasılığımız malesef var. rakipte de uzun boylu adamlar, pablo batalla gibi bir duran top ustası da olduğunu düşünürsek işimiz zor. 1-0'dan sonra 2'yi bulursak iş biter, yok eğer maçta öne geçemezsek ilerleyen dakikalar bizim için sıkıntı olabilir. zira beraberlik halinde 70'ten sonra 7-8 kişi ile 35-40 metrede kapanacaklar ve delarge'a atacağı toplar ile kontratak yakalama derdine düşecekler.

    bir de muhtemelen le guen, gomis'e karşı özel bir önlem alır. ligue 1'i avucunun içi gibi bilen bir adam asla gomis'i, hele ki 5 maçta 7 gole ulaşan alev almış bir gomis'i özel önlem almadan bırakmaz. bence bu maç, gomis'in ligde gol atamadığı ilk maç olabilir. işte burada feghouli, tolga, belki ndiaye ve en çok da belhanda'ya iş düşecek. yoğun markaj altında kalması muhtemel gomis'i tutacak adamların boşalttığı yerlere iyi deplase olabilirlerse bir anlık çabuklukla gol vuruşu yapacak bir konuma gelebilirler.

    1-0 olsun bizim olsun.

    edit:düzeltme
App Store'dan indirin Google Play'den alın