resim
Christoph Paul Daum
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:70
Uyruk:Almanya
  • 512
    son döneminde aykut kocaman'la arasında yaşanan güç savaşını, daha doğrusu aykut kocaman'ın "ince ince yasemince"* yaptığı teknik direktörlük operasyonunu, devrin takım kaptanı alex de souza'nın kitabında bir çok olayın ayrıntısıyla okuyabilirsiniz.

    rakibi o kadar sinsi ki daum'a yer yer acıyorsunuz. tahmin edildiği üzere futbolcuları ve yöneticileri teknik direktör daum aleyhinde kışkırtmış, daum'un verdiği kararların üzerine karar vermiş ve ikilik çıkararak daum'un fenerbahçe'deki ikinci döneminin sadece 1 yılla sınırlı kalmasına çanak tutmuştur. tabi bunda en etkili olay bursa'dan gelmeyen gol haberi(u: buraya selçuk şahin'in 2-2 işareti, timsah yürüyüşü yapan zavallılar ve kahkahalara konu olan bir çok efsane an gelecek) de olsa sezon açılışından son ana kadar yaptıklarına bakınca kaçırdıkları şampiyonluğa çok da üzülmediğini hatta içten içe sevindiğini tahmin edebiliyorum.

    daum deivid'i oynatmıyor, yapılan toplantılarda aykut, daum'a kararının isabetli olduğunu söylüyor. sonra deivid'e gidip "seni oynatmamasını anlamıyorum, ben teknik direktör olsam hücumda kesinlikle seni düşünürüm." diyor. 2010 haziran'da daum sepetleniyor ve aykut arzuladığı koltuğa 2010 temmuz'da oturuyor. istemediği topçular listesinin tepesinde deivid de souza yer alıyor ve deivid gönderiliyor. bunun gibi bir çok olay var daum'un fenerbahçe'deki son döneminde yaşananlarla alakalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın