• 1491
    futbola dair (birkaç yöneticiyi tenzi ederek) hiçbir bilgilerinin olmadığı aşikar. bilgi olmadan geleceğe yönelik fikir,plan,proğram da olmuyor tabi. 3 sene önce yabancı sınırı 5 olacak deyip sonraki senelerde yabancının sınırsız olması ve bundan 2,3 sene sonra yabancı sınırı getirmek için yeni toplantılar yapmak bunu açıklıyor.
    federasyon başındaki şahıs kendi kişisel prestiji ve sahip olduğu şirketin gelecekteki işlerini sağlama aldıracak ikili ilişkiler için orada olduğunu düşünmemek elde değil, arada da futbola bakıyorlar. sağolsunlar.

    jenerasyon mu kötü demek gerekir yoksa bu jenarasyonu yönetemediler mi diyelim bilmiyorum ama futbolcuların sahada yaptığı hareketler, basına verdiği röportajlar iğreti geliyor bana.
    en son burak yılmaz'ın dün hırvatistan maçı öncesi yaptığı toplantıda "yabancı sınırı benim arkadaşlarıma 31,32 yaşında futbolu bıraktırıyor" açıklamasını yapması buna en güzel örnek. orada adam gibi bir gazeteci olsa "kim o futbolcular ?" dese bunlara meydan kalmayacak. ama olmuyor diyemiyoruz. zamanında biri "burak adam mısın ?" sorusunu sormuştu ama ne yazık ki devamı gelmedi.

    sadece burak üzerinden gitmek istemem. buna gece 2'de televizyona bağlanan kaptan arda turan'ı mı örnek verelim, emre belözoğlun'u mu örnek verelim, karam çetesi mi diyelim ? say say bitmez.

    kendi ülkesinde 500 bin euro'ya oynayan fransıza,almana 3m euro verdirecek rahatlığı bu federasyon sağlamıştır. türkiye süper liginin adeta veteranlar ligi olması bu fedarasyonun plansızlığı ve yaptırım eksikliğindendir. altyapı da sadece altınordu ile övünmemizin acı nedeni yine bu fedarasyon'un geleceğe yönelik planlar ile hem türkiye futboluna ileriye yönelik adım attırmak hem de bu adım ile hayallerini gerçekleştirecek nesiller yetiştirmek derdinde değil, birkaç sene içinde parayı nasıl cukka ederizdir. ulan avrupa'nın belki de dünyanın en fazla genç nüfusa sahip ülkesiyiz. ne mutlu ki futbola da ilgimiz bir hayli fazla. ama hala bana altyapı diyince. (bkz: özgürcan özcan) aklıma geliyor. bu ayıp değil mi ?

    son ukrayna maçında milli takımımız ofsayttan hatalı iki gol yemiş. aleyhine pek çok hata yapılmış biz bunları konuşup sesimizi uluslararası duyurmak ve federasyon düzeyinde fifa'ya gitmek yerine yabancı sınırı konuşuyoruz, ozan'ın kilosunu, luce'nin kadroyu kurmadığını konuşuyoruz. yazık sana türk futbol.

    not: mert aydın'ın fedarasyon,luce ve yabancı sınırı hakkındaki görüşleri. katılmamak mümkün mü ?
    https://twitter.com/...s/904986028234219525
App Store'dan indirin Google Play'den alın