• 15
    amatör bir halı saha kalecisi olarak çok anlamsız bulduğum karşılaştırma.

    bir kere eğer hangisi daha efsane diye tartışıyorsak muhabbeti direkt kapatalım. yok hangisi daha iyi diye tartışıyorsak bu tartışmayı yine direkt kapatalım. çünkü siz birbirlerine denk, aynı tarzda olan şeyleri karşılaştırabilirsiniz.

    apple iphone 7 ile samsung note 2'yi karşılaştıramazsınız ya da karim benzema ile miroslav klose'yi karşılaştıramazsınız. bu maddenin tabiatına aykırı.

    neuer futbola yeni bir bakış açısı kazandırmış bir kaleci. hem kaleci hem de ön libero mantığını büründürdü ki daha şut çekilmeden bu sayede bir çok golü engellenebileceğini öğretti. neuer dünyanın en iyi yer tutan kalecisi olabilir. sezgileri çok iyi ve bu sayede tam doğru yerde, doğru ayakta durabildiği için pozisyonları lehine çevirebiliyor.

    buffon ise refleksleri harika olan bir kaleci. karşı karşıya neuer kadar iyi değil bence ama anlık ters tepmelerde, kontrpiyelerde kesinlike harika bir kalecidir. yakın mesafede beklenmeyen bir vuruş, beklenmeyen kişinin müdahalesi, anlık yön değiştiren toplarda muazzamdır buffon.

    ikisini de detaylı incelerseniz dediklerimi farkedeceksiniz. he bana sorsanız ben ikisinin yerine oliver kahn'ı tercih ederim ya daiker casillas'ı. her şeyden fazla fazla olan kaleciler bunlar. casillas bazen konsantrasyon sorunu yaşasada muazzam bir kalecidir.

    mesela thibaut courtois'da çok iyi bir kaleci, yukarıda saydıklarımdan arda kalır yanı yok ancak ben kendisini kaleciliğe hala çok yakıştıramadım.

    benim de reflekslerim yeri gelir harikadır ancak doğru yerde durmayı bir türlü beceremem. hele bazı kötü halı sahalarda penaltı noktası yoksa benim dengem bozulmaya başlıyor. bence futbolda refleksten çok doğru yerde durmak size daha çok şey kazandırır. o yüzden neuer bunlardan biraz daha ayrılıyor. ancak benim için efsane oliver kahn'dır, gianluigi buffon'dur, rene higuita'dır :).

    yinelemekte fayda var ki en iyi kaleciler mutlaka önlerinde en iyi defanslarla oynamış kalecilerdir.

    he buffon'a sorsan en iyi kaleci kim diye; neuer der, neuer'e sorsan benim der. aralarında öyle bir fark vardır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın