• 8
    yine, yine ve yine sırf eskiyi öveceğim diye tuhaf tuhaf tipleri ortaya çıkaran vs. bu tarz tipler altın vuruşu da zidane'ı messi ile falan kıyaslayarak yapıyor, utanmadan da zidane falan diyebiliyorlar :(

    neyse konumuz o değil. ikisi de çok iyi kalecilerdir. bana göre neuer dünyanın en iyi kalecisidir. zamanında şöyle derdim ''muslera, neuer hariç her kalecinin yerine sırıtmadan oynayabilir.''

    buffon çok büyük bir karakter ve çok çok iyi bir kalecidir zaten bunları söylemek bile manasız. ama neuer çok ekstra bir kalecidir. bana göre kendisinden başka kimsenin yapamayacağı tarzda kurtarışları vardır, bakın iyi kurtarış demiyorum, kendisinden başka kimsenin yapacağını düşünmediğim tarzda kurtarışlar. o yüzden benim için cevabı neuer bu sorunun.

    ancak benim bahsetmek istediğim hemen gelip neuer'e kameni muamelesi yapanlar. zaten şöyle bir şey var ki; 2 tane iyi kaleciyi kıyaslamak çok zordur. zira iyi kaleci dediğin zaman zaten belirli bazı şeyleri iyi yapan kişilerden bahsediyorsun. 2 orta sahayı kıyaslarken ele alabileceğin çok özellik var veya forveti. ancak kalecilik bu kadar net bir şekilde belli olmaz eğer kıyaslanan isimlerin ikisi de iyiyse. kaldı ki başlıkta bahsedilen 2 kaleci de zaten dünyada çoğu kişinin ilk 3 hatta direk ilk 2 olarak gördüğü isimler.

    ne demek yani buffon görse ağlar, neuer x yapar. ''neuer kim amk'' denilmediği kalmış bir tek. kimse de gelip ''neuer de iyi tabii ama...'' tadında entryler girmesin. yok bir de iyi değil deseydiniz amk. ikisinden birini seçebilirsiniz ama sanki arada dağlar kadar fark varmış gibi yorum yapınca karizmatik değil komik oluyorsunuz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın