• 759
    --- alıntı ---

    habertürk'ün haberine göre; kara kartal şampiyonlar ligi’nde tek türk temsilci olurken, uefa yayın havuzundan türkiye’nin payına düşen 22 milyon euro’nun da tek sahibi oldu. başakşehir’in sevillla’yı elemesi durumunda bu tutarın yüzde 35’i başakşehir’in, yüzde 65’i beşiktaş’ın olacaktı. böylece önceki maçta başakşehir’in elenmesi kara kartal’ın kasasına 7.7 milyon euro fazladan para girmesini sağladı. beşiktaş’ın yıldız transferi pepe’nin iki yıllık garanti parasının 9.5 milyon euro olduğu düşünüldüğünde, başakşehir’in elenmesiyle neredeyse pepe kartal’a bedavaya gelmiş oldu.

    --- alıntı ---

    işte bu yüzden bu turnuvaya gidilmeli. sırf orada bulunmak, en az altı adet karşılaşmaya bile çıkmak mühim. elbette gidip galibiyet almak, orada elin armut toplar şekilde yenilmemek de mühim, hatta aldığın her puan için de ekstra para alıyorsun, ama gidip orada bulunmak bile inanılmaz bir gelir kaynağı. başkan dursun özbek'in açıklamalarına göre 34 milyon euro harcadık transfere. bruma + podolski 17.6 milyon euro karşılığında satıldılar. 22+17=39 milyon euro.

    bakıldığında maicon, mariano, gomis, belhanda, fernando ve feghouli'nin maliyetleri karşılanıyor, üzerine para bile kalıyor.

    bakın işte bu yüzden bile gidip katılmak çok önemli. gidip sıfır çeksen, her maç 10 tane yesen bile bu miktarın altına düşmüyorsun, inanılmaz bir şey. zaten adın galatasaray, eşşek değilsen hiç değilse bile üç beş puan toplarsın. bakmayın 2014'te 1 puan aldık, ama zaten bu para doğru kullanılırsa, getireceğin transferler de sana kazandıracağı maçlar ile bu maliyetlerini tölere edecekler zaten.

    galatasaray'ın bu turnuvada her almadığı her sene mali, idari ve prestij anlamında büyük bir yaradır. ben yalnızca işin para boyutundan bahsediyorum, diğer kısımları zaten hep konuşup durduk. bizim şampiyonlar ligi'nden bir sene bile uzak kalmamamız gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın