• 1584
    futbol o kadar enteresan ki modern futbola yön veren bir kulüp dahi beş senede çağın gerisinde kalabiliyor. barcelona… total futbolu geliştirip güney amerika vasıfları ekleyerek 2006’dan 2014’lü yıllara kadar futbola hükmetmiş bir takım. stoper ikilisinden biri teknik ve kısa boylu, orta üçlünün ikisi tempolu, çevik ve teknik olacak şekilde iki alt temele oturttukları düzeni unutup tabana tabana zıt işler altına giriyorlar. yanlış yapılanma ve futbol aklının yanında bir de kötü bir yönetime sahip olunca hepten zor durumda kalıyorlar. dediğim gibi barcelona’nın zirve dönemi kadrosu için kilit isimler söz konusuydu, mascherano olsun, iniesta olsun, xavi olsun bunlar özgün oyunculardı. alıştığımız futbol düzenine aykırı futbolculardı. herkes iki sırık gibi çapa orta sahayla oynarken, iki tane takoz ayaklı stoperle oynarken teknik stoper, çevik orta saha oynattığı için barcelona barcelona’ydı. şimdi bakıyorsun iyice hantallaşmış bir busquets, yarım devrelik kondisyonu kalan iniesta, ne idüğü belirsiz andre gomes, arda turan, rafinha gibi adamlar… stoperde tekniği mascherano'nun dörtte biri etmeyecek umtiti, xavi'nin yerine arda turanlar falan.

    bu yanlış kadro yapılanması yetmezmiş gibi üstüne bir de paulinho’yu aldılar. az para değil 40 milyon avro tamı tamına ve oyuncuyu avrupa’dan değil çin’den getiriyorsun. tottenham gibi barcelona’nın iki üç seviye altı bir takım bile oyuncuyu zirve döneminde beğenmeyip teneke bağlayarak yollamışken, aradan da iki yıl geçip oyuncunun formu düşmüşken gidip paulinho’yu alıyorsun. profil olarak yetersizliği de bir kenara bırakalım tottenham’ın iki sene önce oyuncu en formda dönemindeyken 14 milyon avroya çin’e (bonservislerin uçtuğu yerde bile ederi maksimum 14 milyon avro) gönderdiği adamı 40 milyon avroya alıyorsun. dünyanın en optimist insanını getir yorumlat, yine faka basıyorsun.

    baktığınız zaman günümüz real madrid’ini, güncel premier lig şampiyonu chelsea’yi üstün kılan ne, dinamik-çevik-teknik orta sahaları. modric gibi kante gibi bir oyuncusu yok barcelona takımının ve yönetimden beklenen de bu tarzda bir oyuncu transfer ederek o açığı kapatmaları ama eksik bölgeye aldıkları adam paulinho, yeri geldiğinde üç metreye pas atamayan biri işte. verratti dururken kante dururken paulinho gibi iki sene önce tottenham’ın bir tarafına teneke bağlayıp def ettiği adamı alırsan olmaz. neymar’ı 222 milyon avroya sattın. senin transfer listen bu saatten sonra şöyle olmalıydı:

    kante (80 milyon avro)
    verratti (100 milyon avro)
    martial (45-75 milyon avro)

    ama maalesef barcelona yönetiminde böyle bir vizyon, akıl yok. aldıkları adam adanın dalga geçtiği isim paulinho. hakikaten çok yazık.
    yakında barcelona yerel yönetimi kulüp tesislerine el koymak zorunda kalacak zira halkın, usulsüz çöp yığını ihbarıyla yerel yönetimi şikayet yağmuruna tutması yakındır!
App Store'dan indirin Google Play'den alın