• 4871
    yeni sezon açılırken seyrantepe'nin yolları ile alakalı gelişmeleri aktarmak, seyrantepeli bir galatasaraylı olarak boynumun borcudur.

    -stada ulaşımın karayolu üzerinden olduğu durumlarda en çok kullanılan yollardan biri olan ibrahim karaoğlanoğlu caddesi tek yön gidiş olarak değiştirildi. yani oyak sitesi kavşağından stadın aksi yöne gidiş kapatıldı. bu güzel bir hamle çünkü maç sonu gidiş geliş için yeterli boyuta sahip olmayan caddede anlamsız bir trafik oluşuyordu. ama tabi stada giriş kolaylaşırken staddan ayrılış da bu tek yön sebebiyle biraz daha zor olabilir. çünkü bu tek yön çalışmasının alternatifi nato caddesi'ne henüz uygulanmadı.

    -metro çıkışındaki açık otoparkı güzelleştirip dümdüz yaptılar ama bu sefer de özel bir firmaya verdiler. otopark işlevinin devam edip etmediği belirsiz.

    -tem üzerinden gelenler için dereboyu caddesi üzerinden bağlanmak işkence olabilir. 5 şeritli bir araç yoğunluğu zaten ilerlemeyen tek bir şeride sığmaya çalışıyor. korkunç bir olay. bunun yerine temden gelenler için (stadın otoparkına girmeyeceklerse) daha geriden çıkıp arıcılar üzerinden cendere yolunu takip ederek stada ulaşabilirler.

    - park yeri bulamayanlar veya otoparka para vermek istemeyenler için stada 5-10 dakikalık yürüme mesafelerinde sokak aralarında boş yerler mevcut oluyor. en azından 2-3 park yeri bizim evin önünde oluyor. acilli olanlar iletişime geçebilir.

    metro kullananlar için:

    - metrodaki sıkışıklığın çözülüp çözülmediğini bilmiyorum. günlük kullanımda hala 10 dakikada bir çalışıyor. maç günü değişiyor mu bilmiyorum. fakat sanayi mahallesi-seyrantepe arasındaki yaya yolu (kaldırım) yaklaşık 30-50 cm arasında genişletildi. yağış olmayan havalarda yürümek fena bir tercih olmaz. sanayi mahallesi metro durağından kuzey çıkışından çıktığınızda yaklaşık 850 metre yürüdüğünüzde stada ulaşabiliyorsunuz.

    - metroya alternatif olarak otobüsle gelmeyi tercih edenlere bu ulaşımı bir süre için tavsiye etmiyorum çünkü sanayi mahallesi kavşağında bir üst geçit çalışması var ve trafiği gece gündüz fark etmeksizin yoğunlaştırıyor. yine 4. levent tarafında bir yol çalışması var ve trafiği felç ediyor. otobüsle ulaşım ızdırap olabilir.

    istek: yerlere çöp atanları lütfen uyarın. maç günleri seyrantepe'nin atmosferine hayran kalıyorum ama herkes gittiğinde biz kalıyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın