resim
Samir Nasri
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:On Numara
Yaş:37
Boy:1.77
Uyruk:Fransa
  • 150
    iyi bir futbolcu olduğu kesin. kimse bunu tartışmaz sanırım. ancak ismine kanıp ihtiyaçları unutmamak gerek. gomis, belhanda, feghouli üçlüsünde savunmada düzgün katkı alabileceğimiz tek isim feghouli. nasri'yi de bu hatta eklersek ileri uçta savunmaya katkısı veren sadece bir oyuncumuz oluyor. geride oynayan ndiaye ve fernando'ya çok yük biner. orta alanı üçlesek yine yumuşak bir takım oluruz ki senelerdir en büyük sorunlarımızdan biri bu. bence nasri'den ziyade daha çalışkan bir kanat oyuncusu işe yarayabilir.

    bu noktada bir antitez de mevcut. senijder'i kaybetmiş bir takım olarak çok büyük bir yaratıcılık eksikliği oluştu. belhanda iyi bir oyuncu olmasına rağmen sneijder'deki oyun zekası yok. zaten sneijder'deki oyun zekası baya az futbolcuda var. bu boşluğun doldurulmasında yardımcı olabilir. çalışkan oyuncu kadar şu an pasla yaratacak oyuncu eksiğimiz de var. nasri tabi sadece pasla değil yeri gelince driplin üstünden de yaratabilen bir oyuncu. bu açıdan bakılınca aşağıdaki gibi bir diziliş güzel olabilir.

    --------------gomis------------
    belhanda-----nasri-----feghouli
    -----fernando----ndiaye--------

    bu kadroda sol bekimiz linnes olur ve stoperlerle sürekli geride bekler. mariano'yu ileri iteriz hücumda pas bağlantısı ve yaratıcılık olarak da iyi bir takım oluruz. gerçi tudor hazırlık maçlarında orta alandan birini stoperlerin arasına sokup bekleri ileri itip bu şekilde oyun kurmaya çalıştı ama nasri gibi bir oyuncu için değişikliğe gidilir.

    tabi ben bu kadar yazdım ama doğmamış çocuğa don biçmek oldu biraz.

    edit: nasri'yi ortaya yazmışım ama sol kanatta olmalı. yeri gelince oyun içinde yer değişebilirler tabi ki. kendimi alamıyorum don biçmeden.
App Store'dan indirin Google Play'den alın