resim
Neymar da Silva Santos Júnior
Takım:Al-Hilal
Mevki:Sol Kanat
Yaş:32
Boy:1.75
Uyruk:Brezilya
  • 389
    kanımca doğru bir tercih yaptı psg' ye geçerek. işin para yönü de yoktur demiyorum ama ben tek nedenin de para olduğuna inanmıyorum. bir arkadaşım şöyle demişti ki modern dünyada bu daha da geçerli hale geldi, getirildi; ''insan egoları için yaşar''

    neymar aldığı arabayla, yediği yemekle birilerine hava atıp da tatmin sağlayabilecek biri değil. bu özelliklere çevresindeki herkes sahip. onu tatmin edebilecek şey manevi hazlar ve hedeflerdir. eğer barcelona' da devam etseydi her zaman messi ilk sırada olacaktı. manşete messi' nin adı yazılacak; neymar istatistik olarak messi' yi geçtiği bir sezonda dahi messi' nin takımıyla şampiyon olmuş kupa almış olacaktı. bugün dünyada ronaldo ve messi ile yetenek düzeyinde rekabet edebilecek tek adam neymar bana göre. gittiği takım da çin takımı falan değil. ciddi ciddi şampiyonlar ligi hedefi olan, bunun için tıpkı city gibi tıpkı zamanında chelsea' nin yaptığı gibi götünü yırtan, çuvalla para harcayan psg. hedefsiz bir takıma gitmedi. ama şu dakikadan sonra bir gerçek var. psg artık neymar' ın psg' si. dünyanın en pahalı futbolcusu olması zaten manevi bir hazdır, tarihi düşülmüş bir nottur ama kazanacağı para kadar winner bir sporcu için olmazsa olmaz bir motivasyonu da var artık; rekabet!

    yanılıyor olabilirim ama ben neymar' ın artık daha olgun, daha hırslı bir oyuncuya evrileceğini ve gitmesindeki tek nedenin de para olmadığını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın