• 91
    güney ve kuzey yarımküre aynı anda farklı iklimleri yaşadığı için diğer kuzeyde yazken düzenlenmesi mantıklı turnuva. dünyamız şeklinden ötürü güneşin geliş açıları vs değişiyor.
    yada biraz daha irdelersek;

    --- alıntı ---
    mevsimler, gündönümü ve gece gündüz eşitliği noktaları arasından geçişleri arasındaki sürelerdir. mevsimlerin oluşmasının temel nedeni, eksen eğikliği ve dünyanın güneş çevresindeki yıllık hareketidir.
    gece gündüzü ayıran sınıra "aydınlanma çemberi" adı verilir. dünyanın güneş çevresindeki hareketi sırasında, güneş ışınları farklı enlemlere dik gelirken, aydınlanma dairesi, kurup daireleri ve kutup noktaları arasında yer değiştirir. aydınlanma dairesi ve güneş ışınlarının gelişa çısına bağlı olarak aynı anda farklı yarımkürelerde farklı mevsimler yaşanır. kuzey yarımküre yazı yaşarken, güney yarımküre kışı yaşamaktadır. aynı şekilde birinde sonmahar yaşanırken, diğerinde ilkbahar yaşanır.
    --- alıntı ---

    tabi bu kurallar ekvatorda pek geçerli olmuyor. yani gidip ekvator çizgisinde kupa düzenlerse her türlü gg ya da gidip afrikanın kuzeyde kalan kısmında düzenlenirse oda sıkıntı yaşatabilir. ama afrikanın orta kısımlarında hem çok savaş hem çoğunda yaşamın az olmasından mütevellit düzenlenecek ülkeler belirli başlı olur.

    neyse sonuç olarak ocak-şubat gibi tarihlerde oynanmasından daha iyidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın