resim
Jason Grégory Marianne Denayer
Takım:Al-Fateh
Mevki:Stoper
Yaş:29
Boy:1.84
Uyruk:Belçika
  • 1613
    ülke genelimiz baya baya sabirsiz bireylerden olusmakta gördügüm kadariyla. bu adam bildiginiz firsat transferidir ve eger potansiyelini bulmus olsa bu özelliklerde seri, atletik, ciddi gelisme potansiyeli tasiyan ve zeki oyuncuyu alma imkanimiz zaten olmazdi. kendisinin potansiyelini yakalamasi oynayacagi mac sayisiyla orantili olacaktir ki 2 sene sürekli oynasin (80 mac) tüm defolarini/zaaflarini asip oyunu arkamiza hic bakmadan ön tarafa yikacagimiz takimin stoperi olur.

    simdi 1 sen bir rakip yada 2 sen 1 rakip hücuma cikiyorsa her macta puan kaybetme ihtimalin yüksektir ama oyunu rakip sahaya ve 60 metre gibi bir mesafe icine yiktiginda hem o daracik alanda ani baskiyla topu kapmaniz kolay olur, hemde rakibi hataya daha cok zorlamis olursunuz, daha cok hücum edebilir rakibin baski altinda top kullanamayan bir cok oyuncusunun zaaflarindan daha fazla yararlanmis olursunuz.

    gecmiste bunu yapamamizin ana sebebi defans hattini öne kaydiramamiz olmustur. hakan balta gibi agir ve atletizmi eksik adamla, semih gibi pozisyon bilgisi zayif ve pivot forvetleri bozma konusunda aciz oyuncularla bunu yapman zor. denayer süratiyle hem kontralari baslamadan bitirebilir, hem atletizmiyle ve gücüyle rakibi bozabilir dahasi birde kaptigi topu ayagi düzgün olmasi sayesinde hem iyi kullanabilir hemde rakip pas istasyonlarini sikistirdiginda dikine gidebilir kisacasi bir sürü opsiyonu tek basina sunabilen özel bir oyuncu olma potansiyeli tasiyandir.

    eger bir sene icinde o kaos takiminin icinde sergiledigi performansa bakarsak ciddi sekilde yanilabiliriz. benim denayer'de gördüklerim farkli. eger "yok kafaya cikamiyor, yok pozisyon alamiyor" diye elestiriyorsak ilk önce simdi gipta ettigimiz ramos'a bakmamiz gerekir. bu adam real'de ilk sag bekten stopere evrildiginde birebirlerde cok madara oldu, fizigi hayvani forvetler yada teknigi cok iyi oyuncular baya baya ezdi bu adami yaptigi bosa giden hamleleri hic saymiyorum bile, o hamleler o an ki pozisyonda oyundan düsmesini sagliyordu, resmen kendi kendini eksiltmis oluyordu bazen. messi'nin bir zamanlar görür görmez calimi basmakta tereddüt etmedigi adamdi. daha öncesinde de ronaldinho'nun. kisacasi defans tecrübe isidir, sadece ramos genelinde bakmamak lazim bülent'te bir zamanlar acemiydi hatta o acemiligi 25-26 yasina geldiginde ilk atabildi 18 yasindan beri a takimda oynamasina ragmen.su bir zamanlar chelsea'de oynayan brezilyali alex yok mu psv dönemi yaptigi basit hatalardan video yapilir. mertesacker hannover'de yedirdigi gollerin birebir sahidiyim, cok amatör isiydi.

    potansiyeline inandiginiz adam varsa sabredeceksiniz, denayer tamda bu türden bir oyuncu. potansiyeline ulastiginda da zaten piyasada bilinen bir oyuncu olmasindan mütevellit türkiye seviyesi icin cok büyük meblaglara okutursun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın