• 655
    galatasaray spor kulübü için belki de en kritik dönem olmasına rağmen, yoğunlaşmamız gereken yerleri siktir edip anlamsız işler ile uğraştığımız ve uğraşmak zorunda bırakıldığımız dönemdir.

    futbol artık o kadar büyük bir sektör ki, finansal açıdan doğru yönetilen, sportif başarıda süreklilik sağlayan ve bu sportif başarıyı pazarlamayı başaran bir takım, her sene kadrosunun üstüne koyar, üzerine de 20-30 m euro gibi bir kar açıklar. artık günümüz piyasasında, eskiden vay amk denilecek rakamlar, 23-24 yaşında gelecek vadeden görece ucuz bir bölge olan stoperlere veriliyor.

    futbolun ürettiği gelir kritik. neden kritik? siz futbolda sportif başarıyı yakalar ve bu başarı taraftarlarca destek görürse, stadyum geliri, marketing vb. gibi yan dallardan deli gibi para kazanmanız mümkün olduğundan, bu ekstra paralar ile diğer, özellikle adı amatör ancak kendisi amatör olmayan şubeleri finanse edebilir, bu şubelerde de büyük başarılar yakalayabilirsiniz.

    gelelim 2017-18 transfer sezonuna.

    bizim uğraşmamız gereken şey, feghouli alınırken orta saha bölgesine takviyeler olmalı. bakın hem feghouli hem orta saha bölgesine takviyeler (çoğul) diyorum.

    oysa biz, wesley sneijder ile uğraşıyoruz. bir kanada belhanda, diğer kanada feghouli, ortalarına sneijder, önlerine gomis, arkalarına iki orta saha koyup ucuz bek transferi kovalamamız gerekirken, biz belhanda'ya sneijder'in forma numarasını veriyoruz, feghouli tatilde onu bekliyoruz, bir ümit ben arfa'ya saldırıyoruz ancak orta saha transferini tamamen unutuyoruz.

    net konuşuyorum, orta sahada selçuk ve tolga oynadığı sürece, belhanda'nın etrafını (sneijder gönderilmeye çalışıldığından) messi, ronaldo ve lewandowski ile doldurmazsanız, yine attığınızdan çok yer, yine rakibi açmak için işinizi şansa bırakırsınız. futbolun zor olan tek kısmı basit oynanmasıdır; kadro mühendisliği ise az çok futbol bilen herkes tarafından görülebilecek gayet kolay bir mevzudur.

    aklı selim her taraftar, melo gittikten sonra o bölgeye benzer özelliklerde oyuncu almadığımız sürece başarılı olamayacağımızı defaatle yazdı, çizdi. çünkü, artık herkes avrupa maçlarını kolayca izliyor ve kırılgan, temposuz orta sahanın futbolda mutlak başarısızlık anlamına geldiğini biliyor. galatasaray'ın futbol aklı özbek kardeşler ise bu sorunu 3 senedir göremiyor.

    gomis aldın, belhanda aldın ancak sen bu orta saha ile rakibi boğamazsın. rakibi boğamazsan, bir onlar bir sen atak yaparsan bu adamlar sana beklediğin faydayı vermez.

    orta saha alın. orta saha alın. orta saha alın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın