• 1
    öncelikle;

    (bkz: il plaka kodlarının taraftar grupları üzerindeki etkisi)
    (bkz: memleketinin plaka kodunu forma numarası yapmak)

    konu bazı durumlarda bunların da dışına çıktığı için ayrıca ve daha genel bir şekilde ele alınmalı diye düşündüm. ilgili durumlara ek olarak aklıma ilk gelen örnekler trabzonspor'un herhangi bir maçta 6-1'lik skor yakalaması üzerinden yapılan espriler, "hayat bizi 61 kenara" sloganı (gerçi bu ilk bkz'a da girebilir), sivasspor'un ligde 58 puana ulaşması ve de bursaspor ile ankaragücü taraftarının kendi maçlarının sırayla 6. ve 16. dakikalarda birbirlerine tezahürat yapmaları (bu da ilk bkz'a girebilir)... ikinci bkz'da sözü edilen durumsa adeta bir fenomen ve de eşine belki de yalnızca ülkemizde rastlanır bilemiyorum yani o derece eşsiz bir sosyolojik oldu benim düşünceme göre.

    geçtiğimiz günlerde elmanderilic'in bana göre güzel bir entry'sini görmüştüm ve aslında tam da bu durumu tanımlıyor bana göre: (bkz: #2178338). burada atıf yaptığı konu "büyük resmi görmek" konusuna kolaylıkla bağlanabilir.

    (bkz: #1363517) şu entry'i de kesinlikle inanmayarak, tamamen popilik olsun diye samimiyetsiz bir şekilde girmiştim kısmet bugüneymiş artık itiraf ediyorum. bir çeşit sosyal deney idi çünkü bizim insanımız sever böyle sayı oyunlarını da o yüzden fakat asıl saçmalık bu sayılara anlam yüklemesi noktasında başlar. buna benzer bir şekilde 12.12.12 tarihiyle adeta global bir deliliğe tanıklık ettik. bunun "2000" yılı versiyonu da olmuştu ama inananı nispeten azdı... (bkz: carlos roa) https://eksisozluk.com/entry/2906492

    son bilmem kaç senedir akademik bir kariyer hedefiyle bazı önemli araştırmalar yapıyorum ve bu kapsamda da bilimsellikten uzak fakat nasıla bilimsel bir ciddiyet ve derinlikle ifade edilmiş tonla saçmalığa denk geldim. oysa göt üstünden laf üretmek yerine biraz emek verilse çok tutarlı ve ilginç bilgiler ortaya konabilecek iken adeta hurafe düzeyinde şeyler söz konusu. maalesef ki bunlara inanan o kadar çok insan var ki bir noktadan sonra bunlar "anonim bilgi" mertebesine ulaşıyor.

    forma numaralarına özel bir parantez açmak gerek tabi; "memleketin il plaka kodu" aslında hiçbir pratik değeri olmayan acayip bir şey fakat insanımız "imalı" konuşmayı ve "mesaj" göndermeyi pek sever. bunu da ona yoruyorum ben.

    yani özetle il plaka kodlarının anasını sikeyim. elle tutulur hiçbir şey ortaya koymayan "şifre çözme" meraklısı, alamet heveslisi ve kahve falı sevdalısı cahil insanımıza abuk subuk aforizma malzemesinin kralını veren bu içi boş oğlu boş kavramı bir gecede ortadan kaldırmak isterdim. türbeye zincir takan, ağaca çaput dolayan, şeyhe de bilmem neresini bilmem ne yaptıran güzel kardeşlerimizin yaşadığı bu toplum elbette ki il plaka kodlarından yola çıkarak değişik bir şeyler bulacaktı. çok önemlidir çünkü il plaka kodları, hikmetinden sual olunmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın