• 172
    https://gss.gs/Klh.png

    linkte la gazzetta dello sport'un her sezon öncesi geleneksel olarak yayınladığı maaş tablosu var ve bu ücretlerin hepsi de after-tax yani oyuncuların kemiksiz olarak ceplerine giren para. farzı misal higuain'in net olarak eline geçen meblağ 7,5 milyon avro. brüt kazancı ise -yani juve'den çıkan meblağ- yaklaşık 16.750.000 avro civarında. bunun yüzde 10'u sosyal sigortaya kesiliyor. geriye kalan paranın yüzde 46'sı da italyan devleti tarafından kazancı 300.000 avroyu geçen kişilerden alınan üst dilim vergisine gidiyor. geriye kala kala 7,5 milyon avrocuk kalıyor pipita'ya.

    doğrudur, italya'da özellikle orta sıra ve alt klasman takımları oyunculara çok maaş vermezler ama eray işçan maaşına da taş gibi adam oynatan yoktur. bu arada serie a'nın vasati takımlarının muadili ispanyol takımları daha bile az maaş yüküne sahiptirler. türk takımlarının gelene geçene domalması avrupa takımlarının öldüm parasına adam oynattığı delüzyonuna yol açabilir ama oralarda piyasa böyle.

    şişirilme, kendi aralarında oyuncu alıp satarak üçkağıt döndürme, son yıllardaki avrupa'da iş yapamamaları* vs. iddialarana bilahare değinirim ama serie a'nın bizim ligden 3 kat değerli olmasında şaşılacak bir şey varsa o da neden 4 ya da 5 kat değerli olmadığı noktasındadır benim gözümde.(u: süper lig kim amk?)
App Store'dan indirin Google Play'den alın