• 1
    galatasaray sözlük'ün gün geçtikçe dönüştüğü sözlük formatı.
    spor medyasını takip edenler bilir, sürekli olarak duyar, aşinadır şu lafa; yazılı ve görsel basında diğer spor dalları ile ilgili çok fazla haber yapılmaz, sebebi futbolun hitap ettiği kesim daha fazladır vs vs.. bıdı bıdı...
    ondan sonra neden olimpiyatlarda nal topladık, devşirme sporcular olmasaydı madalya bile alamazdık, yetmiş milyon nüfusun içinden sporcu çıkaramıyoruz, adamlar üç-beş milyonluk ülkeden onlarca olimpiyat şampiyonu çıkarıyor vs vs vs...(bitmez)
    tamamen bir kısır döngüdür bu ve sözkonusu başlığın açılmasına neden olan ilişkilendirme şurdan gelmekte; defalardır galatasaray sözlük ile ilgili sözlük formatının değiştirilmesi yönünde yani galatasaray üst başlığı dışında konuların açılma isteği dile getirilmekte. (okuyanlar çok iyi hatırlayacaktır, bi yerden sonra sıkıcı olmaya başlayacak olması vs vs üzerine yazılanları kaynak olarak gösterebilirim.) bunun üzerine dün galatasaray sözlükbaşlığı altına yazdığım entry'i (gbkz: futbol takımından basketbol takımına; su topundan tekerlekli sandalyeye kadar hemen hemen her branşta yurt içinde ve yurt dışında geniş mecralara yelken açmış olan kulübümüz ile ilgili yazacak şeyi olmayıp, bir süre sonra sıkıcı olmaya başlayacak olma düşüncesinin tüm yazar ve çaylaklar kısaca gönül verenler tarafından kafalardan silinip emek verilmesi gereken sözlük.) tanımını içermekteydi. bir taraftan sözlüğün kapsamı-içeriğinin genişlemesi için bulunulan garip istekler diğer taraftan forum-anket ikilemi içinde gidip gelen başlıklar yukarıda yazdığım kısırdöngüyü göstermektedir.
    an itibariyle ikinci periyodu devam eden hemen hemen herkesin aynı şeyi söylediği yani sezonun en önemli maçı olan 4 kasim 2008 galatasaray buducnost basketbol maci ile ilgili hiçbir entry girilmemesi yukarıda yazdığım herşeyi özetlemektedir sanırım. iki ihtimal sözkonusu, birincisi , kimse maçı sallamamaktadır! ikincisi, ilgilenen tüm sözlük yazarları maça gittiği için tvden izleyip periyot skorlarını yazamamaktadır.( hiç mi evinde digitürk'ten izleyen yazar-çaylak yok!!)( ben digitürk sahibi olmadığım için izleyemiyor, skor yazamıyor ve deliriyorum şu anda)
    (bkz: beni kimse sozlukte 302 yazar olduguna inandiramaz)
    not: bazı yazarların farkında olduğu ve belirttiği arsenal-fenerbahçe maçı ile ilgili girilen entry sayısı maalesef benfica galatasaray maçı ile ilgili girilen entryden daha fazladır. acı ama gerçek.
    tüm bu yazılanlar, sözlük yazarlarını birkez değil birkaç kez düşünmeye sevketsin ve galatasaray dergisinin taraflı tarafsız tüm spor medyasında kazandığı itibarı benzer sözlük formatında olan oluşumlar içinde kazanarak galatasaray sözlük olarak layık olduğu yere gelsin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın