• 170
    sıkıcı geçen bir sezonun sonunda insanda merak uyandıran bir sezon finali yaptılar adeta. başarılara doymuş ve gelecekte ne yapacağı soru işareti olan juventus'un beklenmedik şekilde şampiyonlar ligi finalinde dört yemesi intikam duygusunu kabartırken gelecek sezonların heyecanlı geçeceğinin de sinyalini verdi. eğer juve kazansaydı şampiyonlar ligi'ni bir doymuşluk hissi oluşacak belki de adım adım ilerleyen juventus projesi bundan sonra gerileme dönemine girecekti. çünkü projenin tepe kısmındaki hedef elde edilmiş olacaktı.
    ancak daha ilginç şeyler oldu, normal bir mağlubiyet dahi değil ezici bir mağlubiyet aldı juventus. eminim ki torino halkının bir kısmı ''bu kadarı da yeter'' derken bir kısmı da ''daha hiçbir şey bitmiş değil'' diyor.

    yeni sezondaki transferleri, yeni amblem, yeni bir stat ismi derken aslında bugüne kadarki her şey fragmandı denebilir artık juventus tarafında.
    allegri senelerdir ucundan hissettirdiği zirve teknik direktörlüğe çıktı. bundan önce kendini ispatlaması gereken bir isimdi. pirlo ile yaşadıkları gerilim
    onu italyan futbolunun asi teknik adamı da yapabilirdi. neyse ki bu işin içinden başarıyla çıktı allegri. şimdiyse tamamiyle medyanın önünde.
    sergileyeceği her davranış, söyleyeceği her söz haber değerinde. takımını bir maçta 6-3-1 ile maça çıkartsa dünyada 6-3-1'i popüler hale getireceği
    bir dönemde. yeni sezonda kurtlar sofrasındaki rolü herkesi meraklandırıyordur.

    bununla beraber serie a'nın en baba başrol oyuncularından totti'nin 25 yılın ardında veda etmesi de yeni sezona dair acabalardan biri. elbette totti simgesel olarak bile değer katan isimlerden biriydi, ama serie a serie a'dır. yeni başrol kim olacak merakla bekliyoruz. ayrıca roma cephesinde sürpriz bir kan değişikliği daha oldu. kostas manolas 35 milyon avroya zenit'e transfer oldu. yıllardır savunmada has oğlan olan manolas'tan sonra o bölgeye biri takviye edilecek. ve isim kim olacak? yeni sezonda belli olacak. roma'da yaprak dökümü bununla sınırlı kalacak gibi gözükmüyor. lider juventus'un sadece 4 puan arkasında kalarak şampiyonluğu kaçıran spalletti inter'e geçti. kulüp spalletti gibi bir adama yeteri ilgiyi göstermeyerek bana kalırsa yeni sezondaki 4.lük koltuğunu şimdiden almış gözüküyor. yeni teknik direktör eusebio di francesco'nun en büyük başarısı lig altıncılığı. altıncılık dışında serie a'daki kalan üç yılında elde ettiği sıralamalar sırasıyla 17, 12, 12. bir de serie b'de birinci olduğu sezon var o salt bir başarıdır mesela ama roma gibi italya liginin ikincisi takıma hangi özelliğiyle seviye atlatacak bilemiyorum. roma halkı kısa zaman içinde başka bir teknik direktörle tanışabilir. di francesco'nun kellesi en ufak tökezlemede kılıca geçirilecektir üzgünüm ki.

    milan bildiğimiz milan. montella ile devam edecekleri aşikar, yine yıldız transferleriyle başladılar sezona. her sene başında olduğu gibi bu sezona da ''diriliyoruz'' mottosuyla başlayacaklar. daha önceki senelerde taraftarlar ilk 7 hafta sonunda boş hayallerinin farkına varıp gerçeklere dönüyordu. şimdi ne olacak merak konusu aynı şekilde. montella bir değişik adam. bakarsın uçurur bakarsın takım tepe taklak. şu ana kadar yaptığı transferlerse teorikte iyi duruyor. andre silva, ricardo rodriguez, mateo musacchio ve franck kessie gayet iyi transferler. montella bunlardan bir takım yaratabilir mi? yeni sezonda.

    milano'nun diğer devinde işler yolunda gidiyor. spalletti gibi ismi tartışılmayacak bir isimle başlıyorlar uzun bir aradan sonra. mancinili dönemden sonra ölüm sessizliğine bürünen taraftar artık kan istiyor. takımda sorunlu ama yıldız isimler var ve bu isimlere verilen iltimasların da kulübe verdiği zarar var. ileride ne olacak bilemeyiz, inter ani huzursuzluklarıyla bilinen bir camia. her ne kadar eski şaşalı dönemlerinde değilseler bile adım gibi eminim ki spalletti'nin son bir hamlesi daha elbet vardır. spalletti hocanın yüzü suyu hürmetine bu sene şaşırtıcı bir sonuç çıkartabilirler.

    başrol oyuncusunun yokluğundaki ilk sezonda, spallettili inter ve şampiyonlar ligi finalinde bozguna uğratılmış tabiri caizse gururu incinmiş ve intikam için bekleyen juventus, para babası ve artık kupa almak isteyen bir napoli, sahibi el değiştirecek eski günlerin kralı fiorentina, çok büyük bir yaprak dökümü yaşayarak şimdilerin hükümdarının ardında hata kollayacak olan roma ve milano'nun silik diğer bir devi italyanların aslanı milanla yeni sezon şimdiden merakla beklenir oldu bile.
App Store'dan indirin Google Play'den alın