• 1
    aslında başlık "ligi bilen, ne alıp vereceğini bildiğiniz, ucuz, yaşlı yabancı futbolcular" olacaktı ama özet geçeyim dedim.

    galatasaray bir geçiş döneminde; belki de gecikmiş bir yapılanma var. bu süreçte başvurmamız gereken rotasyon oyuncularının bu adamlardan seçilmesi gerektiğini düşünüyorum.

    yaşlı yabancı oyuncu ile çöp oyuncu arasında ince bir sınır var. bu adamlar 10 tane olmayacak; 3-4, bilemedin 5 tane olacaklar. geçiş dönemi dediğimiz süreçte, sen genç ve takımın iskeletini oluşturacak adamlar bakarken, bunların her birinden tek beklentin senede 1 maç kazandırmaları olacak. bu yüzden de maaş baremin 1 maçlık federasyon galibiyet primine denk gelen ücret olacak. şöyle anlatayım;

    batefimbi gomis'i alıyoruz. defaatle yazdım çizdim, ortamlarda söyledim;gomis alıyorsak gomis'in "el vereceği" bir genç topçu da almamız lazım. bu x bir topçu olmamalı; gomis oyun stilinde bir adam olmalı 19-22 yaş aralığında. gomis ayakkabılarını astığında bu adam 1. forvetin olmalı, gomis'in son sezonunda da zaman zaman enerjisi ile gomis'i kızağa çekebilmeli. bunun dışında kalan forvetimiz eren mesela. eren, yıllık maaşı dikkate alındığında gereksiz bir lüks. misal veriyorum eren'i basel'e gönderdik, genç yedeği aldık. her ihtimale karşı misal veriyorum kweuke alınabilir. 1 m euro maaşı "600 bin bandında geliyor musun kardeşim galatasaray'a bu paraya?" denilebilir. gelir veya gelmez, bu isim bir örnek. sonuç olarak kweuke de en az eren kadar faydalı olur, sen 1.4 m euro tasarruf etmiş olursun.

    yine misal vereyim, jean jacques gosso. imbula ile görüşüyoruz; imbula'yı aldık. orta sahamız imbula, selçuk, tolga ve de jong (satamazak). iddia ediyorum gosso tolga ve de jong ikilisinin tamamı kadar rotasyonda sana katkı verir. bireysel katkısı selçuk'tan fazla olur. bu adama gel kardeşim 500 kağıda oyna dersin.

    bu adamlar ligi, oynanan futbolu, rakipleri, kevaşeliği biliyor. toplamda bunlara vereceğin maaş 2 m euro olacak. maaş skalamızı düşündüğümüzde para olmamakla birlikte, bu adamlardan gerekli gördüğünde verim alacağını bileceksin. 6-7 maç oynayacak ama 10 üstünden 7 oynayacak bu adamlar. bireysel olarak milyon eurolar vermediğin için göze de batmayacaklar; sen 2 sene içinde gerekli derinliği sağlayana kadar (sağlayacaksın) bu adamlar, özellikle ligde senin elini rahatlatacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın