• 112
    bu konuda ben kombine alanı ya da almayanı galatasaray'a ihanetle suçlayan iki tarafa da katılmıyorum.

    daha önce bileklik olayı için yazmıştım: (bkz: #1901156) eğer bilekliğin tipini beğendiyseniz, rengi hoşunuza gittiyse ve vereceğiniz parayı galatasaray'a yardım maksadıyla değil, istediğiniz bir bilekliğe sahip olmaya değer görüyorsanız durmayın, alın demiştim. o zamanlar ben bilekliği almadım, alan yazarlarımız oldu. bugünden geriye baktığımda bileklik almanı galatasaray'a herhangi bir katkı sağladığını düşünmüyorum. o dönem alan yazarların bazısının da bu düşünceye evrilmiş olması muhtemeldir.

    kombine de bence bileklik gibi. eğer alacağınız hizmetin, güzel geçireceğiniz zamanın kombine fiyatına kıyasla yeterli olacağını düşünüyorsanız almanızda hiçbir sakınca yok. ben kendi adıma galatasaray'ın yönetimi, kadrosu ve teknik direktörü nedeniyle başarısız bir sezon geçireceğini öngörüyorum. hatta yine bana göre türk telekom arena'ya giriş ve çıkış şartları, stadın iç konforu vs. gibi faktörleri de düşününce beni bu sezon kombine almaya ikna edecek hiçbir neden yok. sonuçta 600 tl ve fazlasını ödeyip iki haftada bir metroda meşale yakan ultra arkadaşlarla selçuk inan, ahmet çalık, igor tudor izlemek; bir yandan dursun'un kasasına katkıda bulunurken ne yönetimi ne de belli futbolcuları yine ultra arkadaşların dayak tehdidi olmadan izleyememek bana mantıklı bir ticaret gibi gelmiyor.

    ancak, (ki bunu kimseye taş atmak için yazmıyorum) ciddi anlamda igor tudor'un takımı uçuracağını, belhanda'nın çok uygun bir trasnfer olduğunu, sneijder'in takımı bozduğunu ve muhtemelen iyi ki gönderileceğini düşünen, selçuk başta olmak üzere kadroda düşünülen oyuncuları seven biri olsaydım ya da maç çıkışları yarım saatte otoparka veya metroya ulaşmak benim için büyük bir sorun olmasaydı; yönetimin galatasaray'ı başarıya taşıyacağına inanıyor olsaydım ve ultraslan'ın yanında tribünde yer almaktan gurur duysaydım özellikle bu derece indirilmiş fiyatları da düşününce koşa koşa gidip kombine alırdım. yani, normalden çok daha uygun fiyata selçuk inan izleyeceksin, sneijder yok, kenarda tudor, locada özbeks... rüya gibi olurdu.

    galatasaray sözlük'te vakit geçirecek kadar takımla içli dışlı herkes an itibarıyla sorunlar ve çözümler hakkında çeşitli görüşlere sahiptir. ve yine herkesin muhtemelen bu sezonun nasıl geçeceğine dair kendince bir öngörüsü oluşmuştur. öyleyse bir insanın yapabileceği en doğru davranış, kulüp tarafından maddi çıkar dışında pek önemsenmeyen bir taraftar topluluğu olduğumuza göre, kar-zarar analizini yapıp kendince kombine alıp almamakla ilgili bir karar vermesi olacaktır. çünkü, galatasaray'ın parasının düzgün harcanmadığı bir ortamda protesto amaçlı kombin almayanı ihanetle suçlamak ne kadar komikse bir insanı kombine aldı diye galatasaray'a zarar vermekle suçlamak da o derece absürt.

    sözün özü, bu sene beni türk telekom arena'ya gitmek için cezbeden hiçbir koşul yok. bu yüzden bu fiyatlarla bile kombine almayı düşünmüyorum. tavsiyem de bu nedenle tüm yazarlarımıza kombine almamaları yönünde olurdu. benim aksime, galatasaray'dan herhangi bir şekilde umutlu olup parasıyla maçına gitmek isteyen herkese saygım sonsuz. ancak, zevk almayacağını öngördüğü halde sadece takıma destek adı altında kombine alacak herkesten kararını bir kez daha gözden geçirmesini ve kolay kazanmadığı o parayı dursun'a değil, sevdiği herhangi bir insanı ya da kendini sevindirmek için harcamasını, illa bir yere yardımda bulunmak istiyorsa bileklik olayında da bahsettiğim gibi özbek kardeşler yerine lösemili, otistik, kimsesiz kardeşlerimize yardım etmesini öneriyorum.

    edit: bileklik olayını thrasher benden daha güzel anlatmıştı: (bkz: #1901286)
App Store'dan indirin Google Play'den alın