• 64
    ülkemizdeki; kronikleşmiş olan, biz çok iyiyiz, en iyi biziz, dünya bize karşı olmasa her şeyi ele geçireceğiz mentalitesi nedeni ile eleştirilen futbolcumuz. verim kavramı, futbolda bireysel olarak değerlendirilebilecek bir şey değildir. eğer son 2 yılda, takımımız sneijder haricinde 10 adet formda ilk 11 oyuncusundan ve de yedeklerden oluşmuş olsaydı, hepsi verimli sezonlar geçirseydi ve buna rağmen sneijder bu şekilde oynamış olsaydı, bizim sneijder' in verimsizliğini-formsuzluğunu irdelediğimizde ulaşacağımız nokta, artık miadını doldurduğu şeklinde olurdu. elimizdeki gerçeğe baktığımızda, galatasaray' ın defans dörtlüsü-üçlüsü ( adı artık ne olursa ) olmadığı, dünyanın parasının çöp isimlere gömüldüğü, selçuk denilen maestromuzun süper ötesi formuna rağmen çok az (!) maaş aldığı, forvet namına hak getire isimlerin oynadığı ( yazarken delirdim, biz neler çekmişiz ) görülüyor. buna rağmen çok maaş alıyor, aldığı maaşın karşılığını vermiyor derseniz, bu takımdan dünyanın parasını kazanmasına rağmen, futbolun f'sini oynamayan bir sürü çöpü ve maaşlarını teker teker yazabiliriz. bizim en büyük sorunumuz, oyuncu-ücretlendirme sistemimizin garanti para-maç başı-imza parası şeklinde olması sonucu, oyuncuların oynamadan bile büyük paralar kazanmasının önünü açmamız.
    burada denilebilir ki, ne yapalım biz futbol kalitesinde ülke olarak gelişmediğimiz için, takımda iyi futbolcuları tutmak için böyle yapıyoruz. iyi de biz iyi futbolcuları takımımızda tutmuyoruz ki. ülkemizdeki en geniş alt yapı ağına sahip olmamıza rağmen, son yıllarda kaç tane futbolcuyu a takıma çıkartıp düzenli oynatabildik ki. adını duyduğumuz 16-17 yaşındaki çocuklar, 2 sene içinde kayboluyorlar, burada onların eğitimsizliğinden tutun da, yönetim zaafiyetlerine, taraftar profili ve beklentisine kadar bir çok konu önem taşıyor.
    çok uzatmadan diyebilirim ki; sorunumuz sneijder' in formsuzluğu ya da takıma zarar vermesi değil, sorunumuz; doğru düzgün futbolcu havuzumuzun olmaması. bu bozuk ortamda siz; takımın gelişmesi adına atılabilecek iyi adımlarda kritik rol oynayacak sneijder' i takımdan gönderir, selçuk-semih-yasin-ahmet gibi mahşerin dört atlısını takımda tutarsanız, geleceğe umutla bakamayız.
    saygılarımla
App Store'dan indirin Google Play'den alın