resim
Cengiz Ünder
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:26
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 82
    ezber futbolcu. belli bir şablona dayanıyor oyunu. seni hayatta şaşırtamaz bu adam.

    mesela yusuf yazıcı böyle bir adam değil. örnek veriyorum yusuf yazıcı'ya güzel bir pas geldi. orta sahada topla buluşmak üzere, yumuşak bir pas diyelim normal şartlar altında çok rahat kontrol edersin. yusuf topu hiç bir sebep yokken kötü kontrol edip ayağından açsa ve rakibe müdahale şansı doğsa, yusuf mesela tak bacak arası salıp topu sağ veya sol kanada açıp ceza sahasına koşu yapabilir sonra buluşup gol de atabilir. bak attı veya atar demiyorum. atabilir yani bu potansiyeli var.

    mesela eren derdiyok, beğenmezsin etmezsin falan galatasaray topçusu değil dersin o dersin bu dersin hiçbirine itiraz etmem. ama 1.70 den gelen topa laks diye rövaşentayı yapıştırır ağzını açık bırakır.

    quaresma mesela disiplinsiz falan filan geyikler. 3-4 kişi bağlayıp gider.

    bu adamlar futbolcu olmayı sonuna kadar hakediyor.

    yukarıdakiler tamamen bir örnek, x kişisi de diyebilirsiniz. anlatmaya çalıştığım şey türkiye futbol birinci liginde futbolcu olmak özel bir şeydir. yani sen bir işi kötü yaptıktan sonra o yaptığın işi muazzam bir şeye dönüştürme yeteneğin yoksa futbolcu falan olma. futbol oynama abi. haketmiyorsun. milyonlarca çocuğun içerisinden 100 tanesi futbolcu oluyor. yani anlatabildim mi olayın ciddiyetini.

    cengiz böyle mesela, topu kötü kontrol ederse sıçtık. bitti gitti yani. düzeltemez o işi. ama düzgün yapılan bir işi de batırmaz. cengiz budur, ne azı ne fazlası.

    bu sebeplebu adama sırtınızı dayamayın arkadaşlar. sevin, beğenin ama abartmayın. ülke futbolunu kurtarıcak gibi yorum yapmayın.

    he kötü bir oyuncu olur demiyorum, belki 40 yaşına kadar bir şekilde oynar. ama seni şaşırtmaz yani. ferhat öztorun hesabı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın