• 735
    lebron'u hiç sevmem. nba'de sevmediklerimi sıralasam herhalde başlarda yer alır. ancak 8 haziran 2017 cleveland cavaliers golden state warriors maçı için yazılanlara bakıyorum da, ayıp oluyor bir yerden sonra. lebron bu seride yapılabilecek hemen hemen her şeyi neredeyse hiç dinlenmeden yapıyor. birisi kerr'in çok saçma 5'ler maça sürdüğünü yazmıştı. bunun temel sebebi hep enerjiyi yüksek tutup başta lebron'u ve irving'i yormak. 3 maçta da gsw bunu çok rahat yapabiliyor. ha bana göre bunun baş sorumlusu lebron zira bu takımı o kurdu...

    maç öncesi bir amerikan programını izliyordum youtube'dan. yorumculardan biri lebron dışındaki hiç bir süperstar için "yorgun" bahanesinin kullanılmadığını bu yüzden sinir olduğunu söylemişti. tamam da bu maç, 3 maç arasındaki en düşük tempolu maçtı ve 170 küsür hücum oldu. oyun çok daha hızlı. eski alışkanlıklarla hele hele 30'unu aşmış bir sporcu bence değerlendirilmez.

    ...bakın bu takımın değeri 150 milyon dolar. salary cap 94 milyon dolar. clev'in verdiği lüks tüketim vergisi (salary vap geçtiğinde, geçtiğin miktara göre hesaplanan, ne kadar geçersen o kadar katlanarak artan bir vergi) 150 milyon dolar. yani oyunculara verdiği kadar vergi veren bir takım. karşılaştırma için gsw 'de salary cap'i aşan takımlardan ama yanlış hatırlamıyorsam 8 ve ya 9. tabi buradan bir düz mantık çıkarmak çok yanlış olur. zira salary cap'in kendi kuralları var (bir sonraki paragrafta örnek vereceğim), nba'in kendi yazısız kuralları var. ama bu takım yapabileceği en yüksek harcamayı yapan bir takım.

    örnek olarak belli bir seviyenin altında maaş veremeyecek olmanız, salary cap'i geçerseniz free agent dışına çıkamayacak olmanız verilebilir.

    (gerçekten haz etmiyorum yahu, parmaklarım kanadı yazarken.)
App Store'dan indirin Google Play'den alın