resim
Johan Erik Calvin Elmander
Takım:Holmalunds IF
Mevki:Santrfor
Yaş:43
Boy:1.88
Uyruk:İsveç
  • 3375
    2013 2014 sezonunda bu adamın gönderilişi, bizim için dönüm noktasıydı. şimdilerde çok özlense de o zaman sneijder, drogba, burak ve amrabat gibi transferler nedeniyle kendisinin gidişi ses getirmemişti. şöyle söyleyim, podolski'nin gidişinin 5 te 1'i kadar ses getirmemişti( podolski'yi severim bu arada).çünkü drogba vardı, sneijder vardı. elmander açıkçası kimsenin umrunda degildi, daha çok taraftar romantizminin bir figürüydü.

    şimdi tekrar neden dönüm noktasıydı ona dönelim. eğer elmander, necati/baros'lu oturmuş, göze hoş gelen 4 4 2 li sisteme devam edilseydi, şu an çok farklı şeyler konuşuyor olurduk. ama transferler, tüketim merakımız elmander'in kolaylıkla silinmesine sebep oldu.sistemimizi değiştirdik, gelen oyunculara göre zoraki sistemler yarattık, sonuç olarak kac senedir ne oynadığı belli olmayan, biri çalım atsa kral, ayağı kayıp düşse çöp ilan ettiğimiz, takım olmaktan uzak, sistemin olmadığı, bireysel hataların kabak gibi ortaya çıktığı 'kaos futbolu' nu tercih ettik.
    elbette elmander sakatlandı, formunu yakalayamadı bir süre ancak kimsenin aklına, aynı tarz bir forvet almak gelmedi,sistem yıldızı olacak oyuncu istemedik. yıldız olması yetiyordu gerisi önemli değildi. emre bir yana savruldu, engin kendini bitirdi, bir şekilde sistem cöktü. burak, amrabat gibi daha şahsi oynayan ya da drogba, sneijder gibi gibi taşınması gereken yıldızlar geldi (ikisi de müthiş futbolcu).sonuç olarak artık güzel futbol zar zor izler olduk.

    bunları yazdım çünkü ne zaman elmander gelse aklıma, güzel futbol, beşiktaş maçı, ayağı çatlak haliyle kendisini feda ettiği fener maçı gelir aklıma. diğer aklıma gelen şey ise o zamanlar gölgede kalıp şimdi kıymetinin bilinmesi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın