• 8
    mevcut kapasitesi 36.280 kişi olan, haziran başında kazmanın vurulup, 2018 yazına doğru yetiştirilmeye çalışılacak olan tottenham hotspurs fc'nin mabedi.
    iki senedir premier lig'i ilk 3'te bitiren takımın mevcut stadyumunun yeterli gelmediğini vurgulayan kulüp yetkilileri, 36 bin sezonluk biletli seyircilerinin bulunduğunu, bekleme listelerinde bulunan taraftarlarla birlikte bu sayının 47 binin üzerinde olduğunu kaydediyor.

    toplam maliyetinin 450 milyon pound civarına tamamlanması beklenen yeni projede, stadyumun restorasyonu ile beraber tottenham hotspurs ve londra belediyesi'ne ait birer eğitim kampüsü ve bir buz pateni pistinin de yer alacağı kapalı bir spor salonu da yapılması hedefleniyormuş. aynı zamanda 4.600 metrekare alanında da bir süpermarket ihaleyi kazanan özel bir konsorsiyum tarafından yapılacakmış.

    http://gss.gs/rzy.jpg

    yaklaşık 119 yıldır faaliyette bulunan ve tottenham hotspurs'a ev sahipliği yapan stat, bölgenin ekonomik ve sosyal durumuna da önemli bir misyon yüklüyordu. yapılacak olan yeni proje, londra ve ingiltere'nin istihdam ve ekonomisine de oldukça yardımcı olacağa benziyor. zira proje tamamlandıktan sonra yaklaşık 5 bin ila 10 bin kişilik istihdam yaratması beklenen bir hamle olacakmış bu durum.

    http://gss.gs/ZjC.jpg

    ayrıca bir önemli duyuru da amerikan futbolu severler için gelmişti. kulüp yeni stadına kavuştuktan sonra nfl amerikan futbolu maçlarına da ev sahipliği yapacak. bilindiği gibi nfl komitesi, sezon öncesi hazırlık kamplarını avrupa ve asya'ya taşımayı hedefliyordu. bununla birlikte büyük britanya'da bu maçların nerede yapılacağı konusu da kesinlik kazanmış oldu.

    http://gss.gs/I3l.jpg

    http://gss.gs/Jff.jpg

    http://gss.gs/yLI.jpg

    yapılacak yeni stadyumun kapasitesi ise 61.000 kişi olacak. bu rakam 60.202 kişi kapasiteli emirates stadyumu'nu da geçerek ingiltere'nin en büyük stadı unvanını da eline geçirmiş olacak.

    tottenham'ın başkanı daniel levy, yeni proje ile birlikte kulübün marketing ve franchising gelirlerini %150 artırmayı hedeflediklerinden bahsetmiş. bununla birlikte projenin diğer etaplarının da tamamlanmasıyla bir şampiyonlar ligi maçı gününde elde edilecek toplam hasılatın 15 milyon pound'a ulaşmasını da tahmin ediyorlarmış.

    inşaatın şimdiki hali bu şekilde:

    http://gss.gs/nxg.jpg

    http://gss.gs/31T.jpg

    http://gss.gs/de6.jpg

    ha bu arada unutmadan, white hart lane'in restorasyonunu içeren projenin adı da:

    (bkz: northumberland development project)
App Store'dan indirin Google Play'den alın