resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 13437
    sneijder'in üzerine sistem kurarsan oynar gibi bir görüşe hiç katılmıyorum açıkcası. bu adamın özelliklerine baktığında etkili bir pasör ve şutördür. beyin diye bir tabir varya; hah işte odur sneijder.
    sezon başı iyi yükleme yaparsan yüksek tempoyu da kaldırır (kendine de iyi bakması lazım tabi göbek falan kurtulacak ondan) .
    gelelim biz bu adamdan ne bekliyoruz. asist yapsın pas dagıtsın. kapanan savunmaya bir kilit pasla mal etsin veya pozisyon bulamazken uzaktan bi koysun rakibe kapanarak kurtulamayacağını göstersin (illa gol atmasına gerek yok takım gaza gelsin yeter).
    şimdi ne dedik; bu adam pas atacak ya da şut çekecek. bu adamı iyi kullanmak için arkasını sağlama alacaksın yani rakip ceza sahasından kendi ceza sahasına kadar adam kovalatmayacaksın (bu bence dünyadaki tüm 10 numaraların isteneni vermesi için gerekli bir şey) (bu gözler bu adamın hırsından bunları da yaptığını gördü zamanında) . önünde oynayan adam sprinterse araya öyle pas atar ki bu adam naptı dersin; forvette kulen varsa kafasına atar topu. yani önündeki adamın tarzı ne olursa olsun verim alırsın. kanatlarında 2 tarz adam olur; alıp yardıran, pasla savunmayı delip aralara kaçabilen ve etkili ortalar kesebilen. alıp yardıran adamın son tercihleri olumluysa yine verim alırsın, çünkü adam oyunu biliyor olması gereken yerde oluyor ki yay çevresinde bu adama top gelince neler yaptığını biliyoruz hepimiz. pas oyunu ve etkili ortaları olan adamı öyle besler ki çok rahat kanat organizasyonlarıyla gol bulma imkanın olur.
    tempo oyununu ne şekilde oynayacağın önemli. tiki taka yapacaksan sneijder bekli de bu oyunda en çok verim alabileceğin adamlardan biridir, bu adamın işe yaramayacağı tek şey yardır yardır karambole oynamaktır. şimdi sezona bakıyorum. kesinlikle sneijderi aklamak için söylemiyorum bunu kendisi de bu sezon sütten çıkmış ak kaşık değil ama önünde oynayan adam podolski (hem araya koşan hem de kafa toplarında üstün bir adam değil, forvet olarak bence çok etkisiz tek numarası çok önemli olan şutu bide biraz forvete göre top tekniği), kanatlarında oynayan adamlar yasin( ben yasinin sneijderin tam istediği adam olduğunu düşünüyorum ama yasinin de yetenekleri kısıtlı, ama adam sürekli koşuyor top alıyor veriyor bir şeyler yapmaya çalışıyor oynarken), ve bruma( yeteneğine kimse ağzını açamaz ama kendini gösterme peşinde, sürekli hatalı kararlar veriyor ki bunu da aşarsa real barça olmasa bile juve falan oynar bence). arkasında selçuk tolga tandemi (tolga temposuyla sneijderi rahatlatıyor ama selçuk sağolsun anlatmaya gerek yok). bu adamdan bu tandemle zaten bir şey yapmasını bekleyemezsin ki avrupadan hangi 10 numarayı getirirsen getir bi nane yiyemez.
    basitleştirerek düşüncelerimi anlatmaya çalıştım. elimizdeki parçanın kıymetini bilmek lazım. ama onun da önce kendine bakması lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın