resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 13434
    sneijder'e sorsalar, galatasaray'da en sevmediğin ve anlaşamadığın figür kimdi diye; muhtemelen en net kişi olarak fatih terim'i söylerdi. fakat aynı fatih terim, ne yazık ki sneijder'in galatasaray kariyerinde gördüğü en dinamik oyunu oynatan adamdı da. yine bu cümleyi kurması da büyük ihtimal.

    hani hep konuşuyoruz ya, sneijder iyi bir sistem takımının komutanı olur, takımı onu taşır diye; şimdi yarından kelli galatasaray böyle barcelona gibi hücum yapan, juventus gibi defansif melekeleri gelişmiş bir takım olsa da fayda etmez. sneijder de durur bir afallar, 'ulan bi dakika, biz bu sistemde ne yapıyorduk?!?' diye.

    adamın fabrika ayarlarıyla oynadık hep birlikte. yarın gidip de pjanic yerine juventus'a koysan bile sırıtır. zira en son her şeyi düzgün bir takımda oynadığı sene ve takım 2014 dünya kupası'ndaki hollanda'ydı. hadi o yine milli takım, kulüp takımına baktığımızda süre daha da uzun. mourinho'nun inter'inden bu yana düzgün bir takımda oynamışlığı da yoktur. ne sonraki inter menajerleri, ne de 2013'ten bu yana galatasaray'ın oynadığı hiçbir oyun adam akıllı bir taktik temelli olmadı. ya paldır küldür hücum ettik, ya da kısmen becerebildiğimiz mancini ve riekerink'in kısa paslı hücum futbolunu uygulayabildik o kadar. kaldı ki ikisinde de tam randıman alınamadı.

    sneijder'i de yok pahasına satacaklar. bilsem ki sneijder gittikten sonra galatasaray yine 2013'te kaldığı yerden devam edecek, hemen satılsın hemen hemen hemen! hiçbir bonservis beklentisi olmadan, hatta alacaklarını da tamamını verin, hiç para mara konuşulmasın. ama kazın ayağı öyle değil işte. sneijder oyundan çıkınca geri kalan 11 oyuncunun topu yarı sahada tutabilme süresi 10 saniye falan oluyor. sneijder gittiğinde nasıl eskisi gibi olacak takım, işte o da imkansız.

    sneijder'e bir yazık, bize beş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın