• 161
    `galatasaray futbol takımı` 'nın 2017-18 sezonunda giyeceği hakkında kızılacak son şeyin 180.-tl fiyat olduğu formalardır.. marka `nike`, euro'nun durumu belli, en azından firmanın kazanması gereken bir para var, bunu da bize hibe etmek gibi bir zorunluluğu yok; hak vermesek de anlamak durumundayız..

    bununla beraber formalar güzel mi değil mi konusu bir görüştür, herkese göre değişir; o zaman bir uzlaşıya ulaşmak için ne yapmak lazım, bu formaların (özellikle yeni parçalının) kulüp ve taraftar ruhuyla ne kadar uyumlu olacağını tartışmak fena bir fırsat olmayabilir..

    yeni parçalı tıpkı 2016-17 sezonundaki parçalı gibi bugüne kadar denenmemiş bir tarzda tasarlanmıştır, evet bakınca ikisi de sarı-kırmızı, bakınca ikisi de parçalıdır; hazır `2016 - 2017 futbol sezonu` parçalı formasını hatırlayınca bu formaya gelen tepkileri de hatırlayalım o zaman, stada düzenli gidenlerin de bildiği üzere büyük çoğunluğun sırtında göremedik. ayrıca ciddi eleştiriler geldi sezon başında, hala sağda solda "şifreli cine5 ekranı gibi" esprisini duyuyoruz..

    (burada bir ricam var, mesela nike'ye geçtiğimizden beri forma satışının yıllara dağılımı bir üstad yazarımızda varsa ve yardımcı olursa çok makbule geçer.. bildiğim kadarıyla yıllardır en çok forma satın alan taraftarız ama düşüş tandanslı bir çizgimiz var..)

    neyse demem o ki, demek ki parçalı formada yapılan değişiklikler bir noktanın ötesine geçince gözü tırmalıyor, başkasını bilemeyiz ama bizim taraftarlık ruhunda böyle bir durum var..

    bu yeni formaya gelen tepkiler öngörülebilir miydi? evet yine geçen sezonun formalarına gelen tepkilerden ders çıkarılabilirdi; ya yapılmamış, ya da nike'ye laf dinletilememiş gibi duruyor.. nike kar odaklı bir firma olduğuna göre kendisinin de daha çok satacağı bir model üretmeye ikna edilebilir miydi? teorik olarak evet; teorik olarak diye düşünmek durumundayız zira ne konuşuldu bilemiyoruz.. bu "yeni parçalı" 4-5 yıl öncesinin bir kalıbı olduğuna göre nike bize özel - "kişiselleştirilmiş" bir çalışma zaten yapmamış; neticede başka bir kalıp üstünde istişare edilebilir miydi? sanırım bu durumda edilebilirdi..

    kimse kusura bakmasın bu iş -tabi bu mesafeden- nike hızlıca bir şey önermiş ve "peki" denmiş gibi kokuyor..

    kulüple ilgili hiç bir şeyin kötülüğünü istemek bize yakışmaz, hiç sanmıyorum ama umalım ki bu forma yüzbinler milyonlar satsın, ehil olmadığını bildiğimiz eller tarafından harcanacağını bile bile bunu söylüyorum..

    lakin ben bu formayı almam, hatalı işi teşvik etmek olur, tamam nike ticari firma ama ben de 180.-tl'yı sokakta bulmuyorum.. muhtemelen çocuğum isteyecek, zaten siyah forma çıkardığımız sezonlarda ona da direk angaje oluyor, onu da alırız, bana da bu sezon antrenman formalarının güzel çıkmasını ümit etmek düşer, gücün yetiyorsa formasız sezon olmaz diye düşündüğüm için onlardan bir tane alırım olur biter..
App Store'dan indirin Google Play'den alın