resim
Tolgay Ali Arslan
Takım:Melbourne City
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:33
Boy:1.80
Uyruk:Almanya
  • 189
    ya illa anamızın liginden mi oyuncu almak zorundayız? ya illa birilerine komisyon yedirmek mi zorundayız? sakatlık geçmişi temiz olmayan adamlarla mı ilgilenmek zorundayız? hiç mi canınız sıkılmıyor abi ya hep belli çeper içerisinde hareket etmekten? bu mu çapımız, bu mu dünyamız?

    vallaha sıkıldım bu tür adamlarla ilgili haberler görmekten, bu adamları transfer etmemizden, bazı galatasaray taraftarlarının böyle transferleri istemesinden.

    elbet bu takımda türk oyuncular bulunacak ve transfer edeceğiz, buna mecburuz da. ancak var olan yatan-kulübü babasının malı zanneden yeniçeri türk oyuncu düzenini yıkmadan alacağın her türk oyuncu bu kokmuş düzenin bir parçası olacaktır. en kaliteli türk oyuncular bile. bir bozuk-çarpık düzene geldiğinde insan kendi olmayı sürdürür bir süre, ancak insanlık halidir, rasyonalitedir bir süre sonra o düzene ayak uydurur. eğer bir türk için düşünecek olursak; yeni bir türk'ün bozuk bir türk düzenine girdiğinde ise o düzene uyma süresi çok daha kısadır. bir türk futbolcusundan bu bozuk düzeni değiştirmeye çalışan devrimci (en devrimcisi geldi göbeğine göbek kattı bu düzende :)) veya sadece kendi işini yapan profesyonel bir yaklaşım göstermesini beklemek bence fazla iyimserlik olur.

    önce var olan yeniçeri düzeni yıkacaksın ki bir türk aldığın zaman ondan istediğin verimi öncesinde planladığın dönem boyunca alabilesin. yoksa ilk iki-üç ay performansıyla methiyeler düzdüren (bayıldığımız için hemen abartmaya) ama sonrasında sözleşme sonuna dek ana avrat sövdüren çok oyuncu gelir geçer. hee zaten alınan türk oyuncuların önemli bir kısmı o 2-3 ay performansını bile izlettirmiyor, imzaların atılmasından hemen geçiyor yatışa.
App Store'dan indirin Google Play'den alın