• 10
    sabah sabah, sadece commonwealth games ile karıştıracak kafada olmadığım için şükretmeme neden olan saçmalık. bir kere commonwealth oyunları ortaya çıktığında britanya hâlâ brtanya'ydı. 30'lardan beri ikinci dünya savaşı nedeniyle durması hariç süregelen bir gelenekten bahsediyoruz yani. oysa, akp'li kafasının iddia ettiğinin aksine, islam oyunları herhangi bir geleneğin ürünü değil. tıpkı hortlatılmaya çalışılan mehter gibi, kutlu doğum saçmalığı gibi köksüz.

    neden battığını da bir cümleyle anlatayım. çünkü gerçek islam bu değil. en azından bu ülkede bize yaşatılan ile bu güya özgürlükçü, seküler yapıdaki oyunların bir ilgisi yok. bir dinin ismi verilen oyunların seküler yapıda olması da yeterince dalga geçilesi zaten.

    ülke islam ülkesi falan da değil. aha dayıya sor:
    cumhurbaşkanı erdoğan ise sadece laikliği savunmakla kalmadı, ilkenin iyi bir savunusunu dahi yaptı. “devlet tüm inanç gruplarına, inançlarını yaşama hususunda eşit mesafededir ve laiklik budur” diyen cumhurbaşkanı bir “din devleti”nin niçin gerekmediğini de şöyle anlattı: “anayasada bu ülkedeki tüm dini grupların inançları güvence altına alınıyorsa, devletin tüm inanç gruplarına eşit mesafede olması esas alınıyorsa, özellikle islâm’a vurgu yapmaya ne diye ihtiyaç olsun? ben bir müslüman olarak inancımı istediğim gibi yaşayabiliyorsam mesele bitmiştir. hristiyan hristiyanlığını yaşayabiliyorsa, musevi museviliğini yaşayabiliyorsa, ateist ateistliğini yaşayabiliyorsa onun için de bitmiştir”.

    read more: http://www.al-monitor.com/...e.html#ixzz4gwOWEwmn
App Store'dan indirin Google Play'den alın