• 7
    prekazi888 isimli yazarımızın başlığına yazılanları bir okuyayım dedim, sonra da yazanları inceledim. ilginç şeyler çıktı doğrusu. because i am a winner'dan başlamak istedim.

    --- alıntı ---

    aldığı para zerre umrumda olmayan paçavra. yıllık ücreti neyse iki katını verelim yine de yollayalım. galatasaray'a 1 kilometre dahi yaklaşmasın yeter.

    --- alıntı ---

    ------------

    demiş, ki diyebilir de burada saçma bir durum yok. ben de selçuk'u yerin dibine gömenlerdenim. hak ediyor mu? kesinlikle bu olumsuzluğu hak ediyor.
    sen 3-4 milyon avro para alacaksın verdiğin katkı 500 bin avroluk olacak ve eleştirilmeyeceksin. oldu yahu! kendisini eleştiren taraftara da trip atmıştı selçuk. sen kimsin abi?
    selçuk'un yetersizliği konusunda bana kalırsa hem fikiriz tüm galatasaray taraftarları olarak. zaten o yüzden bazılarımız selçuk başlığına yazmaya tenezzül etmezken sneijder başlığında eleştiri yapabiliyor. çünkü hala sneijder konusunda tam fikirlik yok. kısacası fikirlerin ispatının tartışması dönüyor.

    neden selçuk'a bağladım? biliyorum ki sneijder'i ölümüne savunanların en büyük argümanı ''selçuk da oynamıyor.''

    bak selçuk'u eleştirmişsin ya renktaş burada en ufak problem yoktu, problem şurada başladı:
    ---------------------
    --- alıntı ---
    4 kasım 2016 galatasaray istanbul başakşehir maçında kendisinden daha iyi top oynayan galatasaray futbolcusu yoktur. eren, selçuk, bruma, sinan, sabri, carole, stoperler, sonradan giren podolski ve josue hatta muslera, hiçbiri kendisinden bir tık bile iyi top oynamadı. bir ihtimal de jong olabilir ama o kadar fazlası değil.

    oyna isyan eden yenilmeyi kaldıramayan sahadaki tek adam yine sneijder. bunula birlikte iyi veya kötü bir şeyler yapan yine "sadece" kendisi. çektiği şutlarden 1 tanesi bir karış alta 1 tanesi bir karış sağa gitse şu an topa tutanların yarısı methiye düzüyor olurdu. çünkü bu kadarız biz kısacası skor taraftarıyız. bir hafta önce kendisi olmadan bok gibi oynayıp bala göte kazandığımız maç unutulur. çünkü kazandık, skor taraftarı için bu yeterlidir. ancak bir tek kendisinin bir şeyler yaptığı maçı kaybedince "bitmiş" olur.

    aynen kardeşlerim aynen öyle.

    --- alıntı ---

    --- alıntı ---
    eğer ilk yarı gol veya asist yapamazsa birazdan maçı bile izlemeyen papağanlar başlığına toplanır. bir şimdiden yazalım. bruma'ya sayılı topçuların atabileceği bir pası atıp erkenden kilidi açmamızı sağlamıştır.

    (bkz: 18 aralık 2016 osmanlıspor galatasay maçı)

    --- alıntı ---

    bir de şu var: (bkz: #2078515)

    durunuz şimdi burada dikkat.

    ben tüm sneijder fanlarına bir şey hatırlatmak istiyorum bu entry aracılığıyla, `asist ve gol dedik değil mi?asisthani şu bildiğimizden.istatistik` çok önemli diyorsunuz değil mi? bakın size selçuk'un yıl yıl gol/asist performansını yazacağım:

    2016-2017: 6 gol 3 asist
    2015-2016: 14 gol 5 asist
    2014-2015: 7 gol 11 asist
    2013-2014: 9 gol 10 asist
    2012-2013: 7 gol 13 asist
    2011-2012: 13 gol 15 asist

    toplamda 56 gol, 57 asistlik bir performans sergilemiş 6 sezonda selçuk. ve bildiğiniz üzere selçuk bir cm oyuncusu yani sneijder gibi ofansif bir konumda da değil.

    tapılan wesley ise şu performansı sergiliyor:

    2016-2017: 2 gol 15 asist
    2015-2016: 5 gol 10 asist
    2014-2015: 14 gol 7 asist
    2013-2014: 17 gol 9 asist
    2012-2013: 6 gol 4 asist (yarım sene)

    yani wesley de toplamda 44 gol ve 45 asistlik performans sergiliyor 4,5 sezonda.

    selçuk 1,5 sezon fazla oynadı ama hesap kitaba vurunca eşit ortalamaya sahip oluyorlar yaklaşık. eh peki eşit de, bir tanesi forvet arkasında oynarken bir tanesi ise merkez orta sahada hatta ön liberoda oynuyor. hangisinin daha fazla katkı verdiğini söyleyebiliriz şimdi? her şey istatistik miymiş. selçuk süper futbolcu o zaman!

    yani diyorum ki tutarlı olmak gerekiyor. wesley'i gol/asist nedeniyle övüyorsan selçuk'u da öv dostum. ama ona başka kıstas tutuyorsun wesley'e başka. tutarlı olduğun sürece burada wesley'e messi'den daha iyi futbolcu desen de emin ol kimse ses etmez. benim davam tutarlılıkla alakalı. ona başka buna başka oldu mu olmuyor.

    neyse efendim, kimseye saygısızlık yapmak istemem, demek istediğim kısa ve net bir tutarlılık mesajı vardı ve entry o amaçla yazıldı. because im am winner nickli yazarımızla da bir olayım yoktur, entrylerine ithafen yazma ihtiyacı duydum. saygılar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın