• 7
    bana kalırsa benzer rolde bile değiller.

    melo ne yapardı ve meziyetleri neydi? iyi top kapar, iyi hava topu alırdı, çok iyi top sürerdi, tekte rahat adam geçerdi, uzun topları bol bol ve çok isabetli kullanırdı, iyi bir saha görüşü vardı, agresifti, kendine çok iyi bakardı, iyi bir top kontrolü vardı, rakibine yapışması gerekirse çok iyi yapışırdı, psikolojik savaşlarda genellikle üstün gelirdi hatta vidal'i bile sahadan silmişliği vardı, fena bir şutu yoktu.
    arkadaşlar çoğumuz farkındayız ama tekrar söylemek gerekir, melo çok başka bir adamdı yahu. bonservisine 10 küsür, 20 küsür milyon euro'lar ödenmiş, en üst seviyeyi görmüş bir adamdı melo. biz onun için şanstık, o da bizim için şanstı. mükemmeldi o zamanlar.

    atiba ne yapar ve meziyetleri nedir? öncelikle mükemmel bir takım oyuncusu atiba. gerçekten mükemmel kısa paslar yapıyor. takım oyununu sevdiği ve ayağı da berbat olmadığı için, otomatikman yüksek yüzdeli isabetli pas yapıyor. ciğerleri, hele yaşına göre, çok sağlam. agresif değil, çok soğukkanlı bir adam. atiba melo kadar, hatta melo'nun yarısı kadar bile top kapamaz. ama bence atiba, melo'dan bile daha iyi top çalıyor. melo topu direk adamdan veya adamın ayağına top gelmeden 1 saniye önce alırdı. atiba öyle bir pozisyon alıyor ki top rakibe gelmeden atiba yolda kesiyor topu. teknik kapasite olarak zaten atiba melo'nun yarısı kadar meziyete sahiptir herhalde. hava toplarında da ben melo'yu daha önde görüyorum. atiba daha uzun olsa da melo hem daha agresifti, hem daha iyi sıçrardı. melo her saniyeyi, her aksiyonu bir "meydan okuma" olarak gördüğünden her saniye yeniden motive olurdu. top kapınca gol sevinci yapan adamdı yahu melo. atiba başka neleri iyi yapar? iyi pozisyon alır, oyun görüşü kendi kısa paslarını yapabileceği alanda gerçekten iyidir. arada sürpriz koşular yapıyor ileriye ve gerçekten disiplinli bir adam. örnek profesyonel.

    melo'yu atiba yerine, atiba'yı da melo yerine koyamazsınız bence. mesela atiba-melo orta sahasının arkasında pirlo tarzı bir oyuncu ile mükemmel bir üçlü yapabilirsiniz. 30 yaşlarındaki atiba, bizdeki ilk senesindeki melo önüne bir sneijder de koyabilirsiniz. birlikte oynarlar, sadece kendileri de oynarlar. ama kendilerinin olduğu düzende birbirinin muadili olamazlar bence.

    ve melo'yu daima daha meziyetli bir oyuncu olarak görmüşümdür ben.
App Store'dan indirin Google Play'den alın