• 24
    sözlükteki antifenerbahçe taraftarları** ile aralarında nüans olanlardır. yani şunu demek istiyorum, aynı şekilde farkı takımlar için sözlükteki x sempatizanları adında açılan başlıklarda da görüldüğü gibi yazarlar x takımların taraftarı değil sempatizanıdır, yani doz konusunda büyük fark vardır (u: hoş o konular içinde x takıma olan sevdası galatasaray sevdasından daha fazla olanlar da vardır ya neyse). bu da biraz ona benziyor.

    kendimden örnek vermem gerekirse fenerbahçe'nin avrupa, lig, kupa, hazırlık farketmez, her maç yenilmesini isterim, fenerbahçe gol yediğinde -galatasaray'ın gol atması kadar çoşkulu değildir tabi ama- bol bol sevinirim, yeni tanıştığım birinin fenerli olduğunu öğrendiğimde ona acıyarak bakıp "oluyor öyle ya hayatta takma kafana" derim vesaire vesaire... şu benim saydıklarımı eminim galatasaray taraftarının tamamı yapıyordur, hissediyordur. yani bu çerçevede bakacak olursak tüm galatasaray taraftarı antifenerbahçe sempatizanıdır. amaaaa...

    ama işte nüans geliyor: önümüzdeki derbi maç için "bu maç herşeyden çok önemli, kazanamayacaklarsa yine ondan sonra yapacaklarını çok gözüm görmez" demek antifenerbahçe taraftarlığıdır, yani farzımuhal, önümüzdeki maçı kaybetsek, fakat sezon sonu avrupa kupası alsak, böyle düşünen taraftarlar için bir anlamı olmayacaktır o kupanın. yani düşünsenize, sırf feneri yenemedik diye başka bir takımın galatasaray'ın avrupa'da kupa kazanmasına bakar gibi bakacaklardır. tıpkı bir beşiktaş, tıpkı bir trabzonspor ve tıpkı bir antifenerbahçe taraftarı gibi... fener galibiyetini diğer domestik ve uluslararası başarıların üstünde tutuyorsan zaten sen zaten son 10 senede galatasaray'ı tutmamışsın ki hacım, valla, acı ama gerçek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın